Що буде з тілом, якщо пити багато води кожен день - відповідь експерта

7 жовтня 2021, 01:16
Фахівець стверджує, що воду потрібно вживати в чистому вигляді − не враховуючи, що протягом дня людина її п'є в деякому роді "опосередковано".
вода, склянка води
вода, склянка води / ua.depositphotos.com

Є відоме твердження, що дорослій людині необхідно пити в середньому півтора-два літри води за день. Але це не цілком відповідає дійсності. Про це повідомила в коментарі спортивному порталу "Чемпіонат" нутриціолог (фахівець зі здорового харчування) Лідія Квашніна.

Як каже вона, правильніше вираховувати індивідуальну норму з прив'язкою до ваги. Рекомендуються 25-30 мілілітрів рідини на один кілограм маси тіла. Таким чином, при вазі людини в 60 кілограмів норма буде 1.8 літра на добу

"Добова потреба організму залежить від статі, віку, статури і географічного місця розташування. У будь — якому випадку воду треба пити протягом дня поступово, по кілька ковтків, не доводячи до сильної спраги і не випиваючи відразу склянку, якщо це не Ранок", - говорить Квашніна.

відео дня

Нутриціолог стверджує, що воду потрібно вживати в чистому вигляді − не враховуючи, що протягом дня людина її п'є "опосередковано". Разом фруктами, овочами і супами. В ідеалі день слід починати зі склянки води натщесерце.

Квашніна каже, можуть виникнути проблеми з травленням, збільшується навантаження на серце і нирки, що згодом створить певні труднощі в роботі сечовидільної системи.

читайте такожЧому не можна пити каву вранці відразу після пробудження - відповідь вчених

Нагадаємо, раніше експерт І автора книг про лікувальні води Олександра Назарова зазначив, що під час покупки бутильованої мінеральної води варто звертати увагу на те, де вона здобута.

Найкориснішою вважається вода з артезіанських свердловин, оскільки в ній спочатку містяться корисні мікроелементи (а в воду з наземних джерел їх додають на виробництві).

"Так, у воду додані макро - і мікроелементи, але те, що дає земля, ніщо замінити не може. На воду повинні впливати тиск і температура, а ще там повинні бути макро - і мікроелементи, які не просто так намішали ложечкою, а які вода сотнями років збирала ", — підсумував він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти