Лайфхак, який всіх здивує: навіщо досвідчені господині кидають лимон у воду для варіння яєць

Навіщо додавати лимон у воду для варіння яєць / колаж фото ua.depositphotos.com

Виявляється, що лимонний сік може вберегти яєчну шкаралупу від потріскування.

Багато господинь вже на всю починають готуватися до світлого свята Великодня. Знайти рецепт смачної паски, купити барвники для яєць або зібрати природні засоби для фарбування шкаралупи - це лише мінімальна частина того, що необхідно зробити перед святом.

Однак навіть на етапі фарбування яєць у вас можуть виникнути серйозні проблеми. Фарба ляже ідеально тільки в тому випадку, якщо у вас буде добре зварене яйця, а шкаралупа не трісне.

Але що ж робити, щоб уникнути такого? Адже шкаралупа може тріснути не тільки якщо переварити яйце, але і набагато раніше.

Виявляється, вихід з цієї ситуації є і він неймовірно простий. Всі досвідчені господині додають у воду для варіння яєць не тільки сіль, але і лимон.

Навіщо додавати лимон у воду для варіння яєць

Вся річ у тому, що сік лимона дозволяє вберегти шкаралупу від потріскування. Вам необхідно додати всього часточку лимона або додати трохи лимонного соку. Це можна додавати навіть в холодну воду.

Також ви точно помітите, як під час очищення яєць від шкаралупи, вона буде просто злітати. З лимонним соком у вас не буде труднощів з тим, щоб білок залишився максимально цілим, а не приставав до шкаралупи.

Чимало важливим є етап після того, як ви зварили яйця. Гарячу воду обов'язково потрібно змити, після чого залити яйця холодною водою. Через пару хвилин воду потрібно поміняти, так як яйця були досить гарячими і через це вода швидко стала теплою.

Раніше Главред розповідав про те, як правильно фарбувати яйця.

Вас також зацікавить:

Автор: Ангеліна Підвисоцька
Новини заразКонтакти