Як правильно пофарбувати яйця, щоб все виглядало красиво: найважливіші правила

17 березня 2023, 04:50
Щоб великодні яйця отримали рівний окрас, їх краще опускати в розчин, який буде налитий в одноразовий стаканчик.
Великдень, фарбовані яйця
Як правильно пофарбувати великодні яйця / Колаж фото ua.depositphotos.com

Не за горами неймовірно світле свято Великодня 2023 і краще початися готуватися до нього заздалегідь. Багато хто вже шукає рецепти для смачної і пишної святкової паски.

Однак крім цього традиційним складовим на святковому столі і в пасхальному кошику є ще й фарбовані яйця. У кожної господині свої пристосування. Хтось фарбує яйця народними засоби, а хтось вважає за краще не морочитися і використовує порошкові або рідкі барвники. Саме магазинні засоби можуть дати яйцям неймовірно яскравий і барвистий окрас.

Однак щоб не зіпсувати ваші яйця і не витратити даремно барвник, все повинно бути максимально правильним.

Як підготувати яйця до фарбування

Для цього найкраще використовувати яйця з білою шкаралупою. На ній фарба буде лягати краще, ніж на коричневій. Перед фарбуванням яйця необхідно зварити. Щоб шкаралупа не лопнула під час варіння і ваші яєчка були рівні і красиві, необхідно їх заздалегідь дістати з холодильника, а в киплячу воду додати ложку солі. Яйця занадто довго варити не потрібно, адже жовток може знайти блакитний відтінок.

Перед фарбуванням варто добре промити шкаралупу і навіть протерти її спиртом. Тоді фарба буде лягати рівно. Під час фарбування краще використовувати одноразові стаканчики. Щоб не забруднити руки, можна використовувати латексні рукавички.

Коли ви будете виймати яйця з розчину, то краще використовувати окрему ложку для кожного кольору.

Як пофарбувати яйця порошковими барвниками

Перш за все вам необхідно розчинити фарбу в 250 мл теплої води. Туди можна додати 1 столову ложку оцту, так колір буде краще триматися. У розчин необхідно опустити яйце і постійно його там перевертати, щоб фарба лягла максимально рівно.

У розчині яйця повинні лежати близько 2-5 хвилин, все залежить від того, який відтінок ви хочете отримати. Після цього пофарбовані яйця потрібно дістати з розчину і покласти на паперову серветку або рушники. Їм потрібно дати добре обсохнути.

Як пофарбувати яйця рідкими барвниками

Вам знадобитися пів склянки води і 2 столових ложки оцту. Все потрібно змішати і додати туди половину або одну столову ложку рідкого барвника. Все потрібно гарненько перемішати, щоб вийшов однорідний колір.

Яйця вже можна опускати в розчин. Варто пам'ятати, що більш яскравим і насиченим буде відтінок, якщо яйце пролежить в розчині довше. Після фарбування яйця потрібно викласти на паперові серветки або рушник.

Вас також зацікавить:

Вимкнути перевіркуПреміальні пропозиції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти