Огірки виростуть удвічі швидше: як приготувати підгодівлю з хліба

Як підгодувати огірки чорним хлібом / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Якщо рослини дуже слабкі, повільно ростуть і погано розвиваються, то варто застосувати хлібну підгодівлю. Цей дешевий засіб творить чудеса.

Кожен городник, прикладаючи багато праці на своїй ділянці, сподівається отримати хороший урожай. У тому, що стосується високого врожаю огірків, варто застосувати просте добриво, яке легко можна приготувати в домашніх умовах з того, що завжди є під рукою.

Думаєте, що робити з поганим хлібом? Приготуйте найкраще добриво для огірків. Підійде будь-який хліб - білий, чорний, сірий, свіжий або вже засохлий. Втім, досвідчені городники кажуть, що саме чорний хліб із солодом дасть найкращий результат. Справа в тому, що солод прискорює процес бродіння, стимулює зростання корисних ґрунтових бактерій, що позитивно позначається на рослинах.

Хлібна підгодівля для огірків - в чому користь

Підгодівля з хліба - це практично безкоштовне добриво, а користь від нього величезна.

Зокрема, таке добриво:

Якщо ваші рослини дуже слабкі, повільно ростуть і погано розвиваються, то хлібну підгодівлю можна вносити до цвітіння рослини. Вже за два-три дні вегетативний процес прискориться, листя почне посилено рости і набирати зелену масу, оскільки поживні речовини надходитимуть безпосередньо до коріння.

Як правильно зробити підгодівлю з хліба

Потрібно взяти буханець черствого чорного хліба із солодом і 5 літрів теплої відстояної води.

Покришити хліб у воду та поставити в тепле місце на три доби. Чим тепліше місце, тим менше знадобиться часу для приготування підгодівлі.

Через три доби розчин потрібно процідити. Далі літр розчину розвести у відрі води.

Хліб - найкраща підгодівля для огірків / скріншот
Хлібний розчин потрібно розвести у відрі води / скріншот

Отриманою підгодівлею огірки поливають 3-4 рази з інтервалом в 5-7 днів.

Вноситься добриво під корінь. На одну дорослу рослину знадобиться літр-півтора підгодівлі. Якщо рослина маленька, то потрібно півлітра добрива.

Після внесення хлібної підгодівлі ви практично одразу помітите поліпшення - пагонів і зав'язей стане більше, а листя матиме насичений темно-зелений колір.

Хлібну підгодівлю можна використовувати не лише для огірків, але і для перців, помідорів, баклажанів. Єдиний овоч, який не любить цю підгодівлю - це картопля. Тож, хліб як добриво для картоплі краще не використовувати.

Дивіться відео - Як підгодувати огірки чорним хлібом:

Раніше Главред писав, що посадити поруч з огірками, щоб урожай був величезним.

Вам також може бути цікаво:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти