Чим поливати огірки для гарного врожаю: домашнє добриво, про яке ви не здогадувались

4 травня 2023, 13:46
Як поливати огірки в теплиці та на городі - корисні поради від досвідчених господарів.
Чим поливати огірки для гарного врожаю: домашнє добриво, про яке ви не здогадувались
Як правильно поливати огірки / колаж: Главред, фото: pixabay.com, flickr.com/photos/70022515@N07

Полив огірків - важлива частина догляду за рослиною. Тільки знаючи, як поливати огірки у відкритому ґрунті, ви зможете отримати рясний, смачний і якісний урожай. Тому перед тим, як почати вирощувати огірки, необхідно знати всі нюанси цього процесу.

Чим найкраще підгодовувати огірки, щоб був добрий урожай

Дріжджі. Одним з ефективних добрив, яке можна приготувати в домашніх умовах, є підгодівля на основі пекарських дріжджів. Їх пакетик розчиняють в 10 л води, щодня перемішують і настоюють три дні в теплому місці. Найкраще використовувати цю підгодівлю після поливу огірків, по 0,5 л на кущ. Він не тільки стимулює ріст огірків, але і захищає їх від шкідників. Тільки майте на увазі, що такі підгодівлі не можна вносити частіше 2-3 разів за сезон.

Що дуже люблять огірки

Попіл. Не менш цінним добривом для огірків є попіл із дерева: він містить усі корисні елементи, які необхідні огіркам під час росту та формування плодів.

відео дня

Підгодувати огірки попелом можна двома способами:

  • Сухий попіл. Довільно розкладіть його по ґрунту під огірками перед поливом.
  • Настій із попелу. Для його приготування потрібно змішати попіл із водою та залишити на 2 тижні. На 1 літр води має бути 2-3 столові ложки попелу.

Будь-яку з цих підгодівлі можна проводити 5-6 разів за сезон. Норма витрати настою 0,5 л на кущ. Склад попелу багато в чому залежить від її джерела. Наприклад, зола листяних порід багата кальцієм, зола кори та соломи — фосфором, а лугова зола — калієм.

Чим поливати огірки для гарного врожаю: домашнє добриво, про яке ви не здогадувались
Чим найкраще підгодовувати огірки, щоб був добрий урожай / Фото ua.depositphotos.com

Чим поливати огірки для хорошого врожаю

Добриво з лушпиння цибулі чудове, оскільки його можна використовувати як для кореневого, так і для позакореневого підживлення. Між тим, обприскування огірків і полив настояним лушпинням цибулі є не тільки повноцінним живленням, але і профілактикою хвороб.

Цей настій готують з 20 грам лушпиння і 5 літрів теплої води. Протягом чотирьох днів повинна утворитися суміш, після чого її потрібно процідити. Така підгодівля корисна не тільки для огірків, але і для багатьох інших овочевих культур, в тому числі і для помідорів.

Як правильно поливати огірки в теплиці

Поливати огірки під корінь потрібно вранці теплою водою (+23...+24°С). До початку цвітіння огірок вимагає помірної вологості, і тому рослини поливають 1-2 рази на тиждень (через кожні 3-4 дні). З початком періоду плодоносіння поливати огірки необхідно частіше через 2-3 дні. Завжди потрібно орієнтуватись на погодні умови. У жарку погоду огіркам потрібні щоденні поливи. У прохолодну та дощову погоду, навпаки скоротити частоту та обсяг поливів. Норми поливу: від 4-5 до 10-12 л/м2.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти