Пігментні плями на шкірі: як з ними боротися і як прибрати в домашніх умовах

Пігментні плями на шкірі: як з ними боротися і як прибрати в домашніх умовах / https://ua.depositphotos.com/

Главред зібрав рекомендації та поради тим людям, які страждають від гіперпігментації - простіше кажучи, у них на шкірі міріади і міріади пігментних плям.

Регулярно мільйони і мільйони людей стикаються з проблемою пігментації шкіри. Справа в тому, що організм регулярно виробляє речовину меланін ‒ власне, тим самим і даючи їй горезвісний природний колір. Однак, часто буває незручна ситуація - коли в шкірному покрові меланіну, виходить багато ‒ від чого і з'являються пігментні плями, веснянки та родимки. Тому люди часто і задаються питанням "Як помітно освітлити і зменшити пігментні плями?". Спробуємо на нього відповісти

Як прибрати пігментні плями на обличчі народними засобами

Перше, чим можна відбілити пігментні плями – ну або хоча б спробувати ‒ це лимон. Такий фрукт містить у великих кількостях вітаміну С.а саме він зазвичай зменшує вироблення організмом меланіну. Є два варіанти - або промокати шкіру лимонним соком, або просочувати їм косметичні маски. Але важливо пам'ятати, що лимон потужно діє на шкірний покрив. І тому його ніяк не можна використовувати людям, які мають шкіру чутливу або суху.

Застосовувати лимонний сік потрібно так - наносити на темні ділянки шкіри (або спонжиком ватним, або ватною паличкою). Через десять хвилин після цього промити фізіономію склянкою-другим теплою водою. І все це потрібно робити кожен день ‒ поки не буде потрібного ефекту.

Далі - петрушка. Якщо вкрай дрібно порубати, на частини, корінь цієї рослини. Потім - залити окропом на годину-другу. Те отриманий настій теж можна використовувати як засіб боротьби з плямами. Більш того, листя і стебло петрушки (якщо їх подрібнити в блендері), то вони перетворюються в непогану маску від пігментних плям. Її потрібно використовувати двічі за тиждень ‒ не менше 25 хвилин. А ось відвар можна заморозити в холодильнику і потім протирати їм обличчя.

Молочні продукти (крім молока, ще кефір і ряжанку) в форматі масок теж наносять для того, щоб боротися з пігментними плямами. Крім того, можна подрібнити і змішати ягоди чорної смородини, журавлини і молочний йогурт (столову ложку). Причому суміш найкраще залишати в середньому на 15 хвилин.

Читати такожНутриціолог назвала топ-4 продукти, які "вбивають" шкіру

Як прибрати пігментні плями / https://ua.depositphotos.com/

Що можна купити в аптеці від пігментних плям

Як кажуть фахівці, при боротьбі з пігментними плямами непогано допомагає правильно підібрана косметика. Звичайно, найкраще, щоб список всяких-різних там кремів, сироваток і скрабів склав косметолог. Але, якщо звернутися до фахівця не виходить, то можна спробувати і самостійно відповісти на питання "Чим можна відбілити пігментні плями?"- але при цьому неухильно уважно читати склад на упаковці кожного з косметичних засобів.

Отже - в першу чергу, антипігментна косметика зобов'язана мати хороші відбілюючі можливості. В ідеалі, в засіб має бути зрощу дві групи потужних речовин. Перші допоможуть шкірі відлущити ороговілі і омертвілі клітини, а другі ‒ зменшити вироблення меланіну. В першу категорію входять різноманітні фруктові кислоти і ензими. У другу - екстракт солодки, арбутин, вітамін З, А також феруловая кислота.

Але, тут важливо не забувати і про те, що шкіру потрібно захищати від сонця. Справа в тому, що ультрафіолет, якого повно в променях світила, в масовому порядку призводить до появи все нових і нових сотень пігментних плям. Тому перед виходом на вулицю косметологи рекомендують людям, у яких багато таких плям, регулярно мазати тіло кремами, в яких високий рівень речовини SPF.

Читати такожХвора печінка: дві ознаки на шкірі, які сигналізують про проблеми

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти