Пити горілку або сумувати з винцем: який алкоголь не шкідливий для організму

Який алкоголь не шкідливий для організму / https://ua.depositphotos.com/ і УНІАН

На вулиці стало холоднішати, а, значить, багато українців захочуть "піддати". І тому Главред вирішив пройтися по питанню шкоди/користі алкоголю для організму.

Який алкоголь не шкідливий для організму

Червоне сухе вино

Деякі вчені навіть називають його справжнім "еліксиром молодості". Тому келих червоного вина, випитий за вечерею, точно не зашкодить здоров'ю.

Біле сухе вино

Цей варіант має легкий аромат і ніжним смаком і зазвичай має невисокий відсоток фортеці. У ньому менше корисних речовин, ніж в червоному "сухарі", але біле вино займає високу позицію в цьому рейтингу.

Лікери і трав'яні настоянки

Такі напої, зазвичай, наполягають на ягодах, цілющих травах, корі та інших дарах лісу. В результаті цього виходять рідини з особливим ароматом і присмаком. Але, незважаючи на відносно "безпечний" склад, не потрібно зловживати напоями. Вони не є ліками, тому не зможуть вилікувати хвороби.

Віскі

Цей напій знаходиться на межі відносної безпеки для тіла. Якщо людина любить насичений смак і незвичайний аромат, тоді йому найкраще використовувати односолодові віскі. Справжні скотч або бурбон не мають в складі хімічних домішок, але при цьому мають досить високим відсотком фортеці.

Що безпечніше пити - вино або горілку

Вино корисно, тільки за умови збігу двох факторів:

Сухі білі вина корисні:

Червоні вина можуть бути корисні при:

Горілка / УНІАН

Користь горілки для печінки

Є досить непопулярна думка про те, що малі дози "біленької" можуть принести користь. І вона нібито знижує ризик:

Але тільки горілка повинна бути перевірена ‒ з хорошим спиртом і без ароматизаторів з добавками.

Чи корисно пити горілку кожен день

Горілка - напій, який викликає звикання, що завдає непоправної шкоди організму. Коли горілка потрапляє в шлунок, вона стимулює вироблення ферментів, які в поєднанні зі спиртом руйнують слизову і стінки шлунка. При травленні може початися і процес гниття. Це призводить до розвитку гастриту, виразки і раку шлунка. Коли спирт виявляється в підшлунковій залозі, то починаються спазми її проток. В результаті підшлункова залоза розбухає, запалюється і також починається гниття. Все це призводить до розвитку панкреатиту. Не кажучи вже про те, що горілка знищує мікрофлору кишківника, порушує кровообіг, а в слизовій кишківника утворюються ерозії.

Також є думка, що добова максимальна норма для жінок становить не більше 30 грамів горілки, а для чоловіків — не більше 50 грам. Але лікарі все одно не рекомендують пити горілку щодня.

Інші новини:

Новини заразКонтакти