Настоянка хрону на горілці, воді і вині: найпопулярніші рецепти корисних напоїв

4 вересня 2022, 09:00
Фахівці сходяться на тому, що хрін ‒ корисна рослина. Главред зібрав кращі поради на тему "як можна використовувати корінь хрону". І інші його частини, звісно.
Хріновуха
Настоянка хрону на горілці, воді і вині - популярні рецепти / https://ua.depositphotos.com/

Настоянка хрону на горілці і меді

Що потрібно:

  • свіжий корінь хрону - 80 грам;
  • Мед - 50 грам;
  • Горілка - півлітра.

Спершу з пляшки потрібно відлити 70 мілілітрів горілки в пристойний посудину. Потім щільно його закрити - щоб залишилися на місці спиртові пари.

Потім в третій посудину - там буде змішуватися мед з горілкою ‒ відлийте ще сто грам спиртного. Потім додайте половину столової ложки меду. І ретельно перемішайте до повного розчинення. Часу потрібно багато - мед зазвичай в горілці погано розчиняється.

Потім горілку з медом назад залийте в пляшку з основною частиною горілки. Далі помийте корінь хрону і наріжте його невеликими частинами – приблизно по 3-5 міліметра.

Порізаний хрін засипте в пляшку з алкоголем і медом. Щільно закоркуйте, потужно збовтайте і помістіть в прохолодне темне місце. Нехай стоїть там п'ять діб.

Напій кожен день потрібно збовтувати. Через п'ять днів запах спирту повністю піде. Настоянку не варто перетримувати, інакше напій буде гірчити. Потім настоянку потрібно процідити через марлю. Якщо знадобитися, то повторіть процедуру кілька разів поспіль.

Настоянка хрону на воді і вині

Зміцнити імунітет допоможе наступна настоянка, в основі якої лежить хрін. Подрібніть два кілограми кореня хрону. Потім покладіть в трилітрову банку, помістіть туди ж 200 грам нарізаного імбиру, все це залийте молодим вином. Для профілактики простудних захворювань приймати ввечері по одній столовій ложці настою - бажано з медом.

Якщо проблема дістати молодого вина, то потрібно вчинити так. Добре вимити три лимона, очистити 200 грам хрону і один корінь петрушки. Все це потрібно подрібнити за допомогою м'ясорубки. Додайте одну столову ложку меду - і все готово. Його можна додавати по одній столовій ложці в будь-які страви. Це не тільки додасть їжі цікавий смак, але і послужить хорошою профілактикою застуди. Зберігати все це належить строго в холодильнику.

Відвар хрону

Як приготувати відвар з хрону

Натертим хріном потрібно наповнити невелику посудину до половини обсягу. Потім - залити горілкою до верху. Потім - закупорити і настоювати протягом 12-15 діб в темному прохолодному місці. Потім процідити. Далі - використовувати для розтирань при артритах, артрозах, остеохондрозі. Після застосування настоянки укутати хворе місце і полежати 30 хвилин або годину. Від випадіння волосся це засіб протягом місяця щодня перед сном втирають в шкіру голови.

Крім того, кашкою з кореня або свіжим соком хрону лікують:

  • облисіння і деякі шкірні захворювання;
  • роблять маски і лосьйони для проблемної шкіри - з розширеними порами, висипом вугрів, пігментними плямами;
  • використовують проти веснянок.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти