Тополі садили скрізь: навіщо в СРСР створили пекло для алергіків і прибиральників

Чому в Радянському Союзі всюди садили тополі / pixabay.com

Люди з алергією до цього дня розсьорбують наслідки озеленення тополями в СРСР.

За часів СРСР не було жодної вулиці, де б не красувалася тополя. Складалося враження, що в такій величезній державі просто не було інших дерев.

Садили і не парилися

Масова посадка Тополь почалася в 50-х роках минулого століття. Тоді почалося відновлення інфраструктури після Другої світової війни. Доглядати за кожним деревом було просто неможливо.

Тоді вибір припав на найбільш невибагливий варіант - тополі. Таким деревам не потрібен особливий полив, добрива і температурні умови.

Користь від тополь

Тополі є унікальними фільтрами, створеними природою. Вони поглинають шкідливі сполуки. Дерево є і справжнім рекордсменом з вироблення кисню - за 24 години один Тополя виробляє стільки кисню, скільки вдихає за цей же час чотири дорослих людини.

Хотіли як краще, а вийшло як завжди

Для багатьох тополиний пух - це спека, липень, але для інших - справжнє пекло. Річ у тому, що є тополі-хлопчики і тополі-дівчатка. Пух виробляють тільки рослини жіночої статі. З цієї причини спочатку планували висадку виключно "дерев-чоловіків", але з відбором потрібних саджанців не склалося, тому висаджували все підряд. Люди з алергією до цього дня розхльобують наслідки озеленення СРСР.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти