Дивовижні властивості грибів: дієтологиня розповіла, чому так важливо їх вживати

Чому гриби корисні / ua.depositphotos.com

Нехай їх невеликі розміри вас не обманюють: гриби здатні на справжні чудеса.

Існує чимало дискусій про позитивний та негативний вплив гриб. Інна Василик – дієтологиня, консультант зі здорового способу життя, ментор – взялася розвіяти усі міфи та розповісти цікаві факти.

На своїй сторінці в Instagram експерт розповів про корисні властивості грибів і поділилася результатами дослідження. Вона стверджує, що цей продукт несе велику харчову цінність, тому його не варто боятися, а сміливо вносити в щоденний раціон.

Чому гриби корисні

Національний центр статистики та охорони здоров'я у США провів дослідження, пов'язане зі споживання грибів. У ньому взяли участь 10 тисяч дітей віком від 9 до 18 років. Щодня вони споживали 84 грами глив або суміші білого гриба та шампіньйонів, у пропорції 1:1.

Результати дослідження були просто дивовижними, адже довели, що споживання грибів наповнює організм корисними елементами, зокрема:

Попри високий вміст поживних елементів, споживання грибів ніяк не впливає на калорійність страви, вміст вуглеводів, насичених жирів та натрію.

Гриби дуже корисні / Фото kafanews.com

Корисні властивості грибів

Дієтологиня Інна Василик рекомендує робити акцент та таких видах грибів: гливи, шампіньйони, лисички, білий гриб, китайські reishi, shiitake, японські maitake i hiratake.

Корисні види грибів / Фото goodfon.ru

Раніше дипломована та сертифікована дієтологиня Лорен Харріс-Пінкус розповіла про те, які харчові продукти здатні поліпшити мозкову діяльність людини.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти