Україну накриває потужна магнітна буря: наскільки розтягнеться і як врятуватися

Дуже сильна магнітна буря 10-12 березня 2022 - що робити / колаж УНІАН

Сервіси Магнітні бурі онлайн обіцяють неспокійну середину марта. Геоудары досягнуті 4 балів. Як діяти во время магнитных бурь – читайте на Главред.

Магнітна буря з 10 по 12 березня 2022 року буде досить потужною: на піку сила геоудару досягне 4 балів. За даними NASA, планетарний індекс в 3-4 рази перевищить норму. Тому проблеми із тиском будуть відчувати навіть деякі здорові люди.

Магнітні бурі впливають не тільки на фізичне самопочуття, але і негативно відбиваються на наших емоціях. Вони посилюють стрес і дратівливість, підвищують почуття тривожності або провокують апатію. У непростий воєнний час, коли психіка людини і так зазнає колосальних навантажень, дуже важливо знати: коли магнітні бурі в березні 2022 року особливо активні – щоб своєчасно вжити заходів і адаптуватися.

Магнітні бурі сьогодні і на 3 дні

Читати такожНазвані небезпечні продукти, які викликають безсонняПрогноз магнітних бур обіцяє сплеск геоактивності під вечір 10 березня. Близько 20:00 за Києвом магнітна буря вийде на свої пікові значення в 4 бали – і затримається на цій позначці на всю ніч. Це спровокує проблеми зі сном і з апетитом, посилить відчуття втоми з ранку.

Магнітна буря 11 березня 2022 також буде на рівні 4 балів. Більшості людей буде потрібен відпочинок, їм рекомендується знизити фізичну активність. Однак повністю від фізичних навантажень відмовлятися теж не можна: вони розганяють кров і допомагають наситити її киснем, що особливо важливо в такі періоди.

Магнітна буря 12 березня 2022 уже буде слабкою. У цей час варто знизити споживання кофеїну, пити більше води, більше відпочивати і дихати свіжим повітрям.

Як врятуватися від магнітних бур: які препарати допомагають при магнітних бурях

Найпростіше випити аспірин.

Також можна приймати заспокійливі на рослинній основі: валеріану, настій пустирника, трав'яні чаї. Важливо: якщо пити такі препарати безконтрольно, все може закінчитися проблемами зі шлунком (виразкою або ерозією). В ідеалі перед вживанням кожного препарату варто проконсультуватися з медиком, як мінімум - не перевищувати дозування!

Для профілактики іноді призначають препарати магнію (для зміцнення серця) і ванни/ванночки з морською сіллю (для зміцнення вен і судин).

Якщо під час магнітної бурі розболілася голова, то варто помасажувати собі голову і шию, а на потилицю покласти прохолодний компрес.

Магнітні бурі в березні 2022: коли найближча магнітна буря

Наступна серйозна магнітна буря в березні 2022 очікується 18-21 березня. А найсильніший удар місяця (червоного рівня загрози) – на сам кінець місяця, з 30 березня по 2 квітня.

Новини заразКонтакти