Ванна застаріла: які п'ять ознак "кричать", що пора робити ремонт

Ванна кімната може виглядати дуже стильно. Фото Pinterest by Homes To Love AU

Деякі речі можна легко переробити.

Часто, роблячи ремонт в квартирі або будинку, люди особливу увагу приділяють ванній кімнаті. Як правило, серед матеріалів використовується керамічна плитка, а це означає, що облаштування ванної планується ні на один рік.

Ванні кімнати, великі або маленькі, завжди повинні бути добре продумані і ретельно розташовані, а також повинні функціонувати з урахуванням безлічі користувачів.

Ми давно пройшли епоху, коли на кожні три спальні в будинку припадала одна ванна кімната, і у кожного було достатньо часу, щоб нею скористатися. Сучасні ванні кімнати повинні бути красивими, ефективно використовувати простір і функціонально служити користувачам.

Читати такожЯк зробити так, щоб ванна виглядала дорого: прості лайфхаки

Проте, деякі рішення виглядають зовсім застарілими, що псує враження про всю квартиру.

1. Занадто яскрава шторка

У самій шторці теж немає нічого поганого, проте вона повинна бути оформлена стримано і нейтрально. А ось яскраві забарвлення з величезними малюнками видають застарілий інтер'єр.

2. Темрява

Ніхто не любить темні тісні приміщення. Якщо у вашому планування не передбачені вікна у ванній, спробуйте обіграти простір стильними світильниками. Чим більше світла, тим більш модною буде виглядати ваша ванна.

Нейтральна шторка подарує затишок

3. Всюдисущий унітаз

Не розташовуйте унітаз так, щоб він був першим, що ви бачите входячи у ванну або сидячи на дивані в сусідній кімнаті.

Така кабіна виглядає стильно. Фото Pinterest by Dwell

4. Стара сантехніка

Навіть якщо ви купували неймовірно якісні унітаз, ванну і раковину, то за роки використання вони втратили первісний шик і красу.

Ванну, наприклад, можна відреставрувати, щоб приховати відколи і потертості.

5. Душовий піддон з високими бортиками

Безбортовий душ робить ванну кімнату більше і виглядає чистіше, а також дуже зручний для літніх домовласників, оскільки дотримується універсальних принципів дизайну.

Такого виду досить легко досягти в новій ванній кімнаті або при реконструкції — просто переконайтеся, що ви згадали про це своєму архітектору або підряднику до початку будівництва.

Піддон ж з високими бортиками видає давність ремонту, та й для зручності - річ сумнівна.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як стильно і цікаво розмістити в квартирі сімейні фотографії.

Автор: Олена Кюпелі
Новини заразКонтакти