Навіщо класти картоплю в горщики з квітами - секрет досвідчених квітникарів

Кімнатні квіти можуть страждати від комах, на допомогу прийде картопля / Фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Якщо у вазоні з кімнатними квітами з'явилися дрібні білі многохвостки, то боротися з ними можна за допомогою дуже простого засобу. І це звичайна картопля.

Квітникарі-початківці нерідко неправильно поливають своїх зелених улюбленців, в результаті кімнатні рослини страждають або від того, що їм не вистачає вологи, або, навпаки, її забагато. У другому випадку в вазоні можуть з'явитися дрібні білі многохвостки. Боротися з ними можна за допомогою дуже простого засобу.

Як правильно поливати рослини, читайте в матеріалі Як і чим поливати кімнатні квіти, щоби добре росли і не хворіли.

Картопля для квітів - в чому користь

Отже, у разі частих і занадто рясних поливах у вазоні можуть завестися комахи, яких видно навіть неозброєним оком. Якщо білих многохвосток буде забагато, вони можуть навіть погубити рослину.

Перше, що необхідно зробити, це скоротити полив до мінімуму. Друге і найголовніше - покласти в горщик картоплину. Її потрібно розрізати навпіл і покласти зрізом вниз.

Волога поверхня картоплі стане відмінною приманкою для многохвосток. Потрібно періодично діставати овоч з горщика і змивати комах. Далі зріз потрібно оновити і знову відправити у вазон.

Раніше Главред писав, що картопляний відвар - чудове добриво для кімнатних квітів.

Інші новини:

Новини заразКонтакти