Рослини стануть сильними й квітучими: як використовувати картопляний відвар для розсади та будь-яких квітів

19 січня 2022, 05:28оновлено 19 січня 2022, 07:19
Думаєте, куди застосувати картопляний відвар? Не зливайте його в раковину. Краще полийте ним кімнатні квіти або розсаду. Це універсальне добриво.
1642502592-2153.jpg
Як приготувати добриво для квітів у домашніх умовах? Використовуйте відвар картоплі / ua.depositphotos.com

Страви з картоплі - часті гості майже на кожному столі. При цьому ми, не замислюючись, зливаємо воду від вареної картоплі, навіть не знаючи, що картопляний відвар - чудове добриво для кімнатних квітів.

Досвідчені квітникарі кажуть, що картопляний відвар корисний для кімнатних рослин, а ще він прискорює ріст розсади.

Картопляний відвар для кімнатних рослин - користь

Картопля - справжнє джерело калію, без якого неможливе життя рослинних клітин. Калій зміцнює судини рослини і забезпечує рух соків між його частинами: коренем, стеблом і листям. Особливо цей мікроелемент важливий для молодих квітів і овочів, що інтенсивно ростуть.

Крім калію картопляний відвар містить кальцій, магній, натрій, калій, фтор, ванадій, хром, сірку, бром, а також вітаміни C і A, рибофлавін, тіамін і піридоксин, нікотинову і фолієву кислоту.

Як приготувати картопляний відвар для поливу квітів

Якщо варити очищену картоплю, частка цінних речовин зменшується вдвічі. Тому кориснішим вважається відвар, в якому картопля варилася у шкірці.

Приготувати добриво для квітів в домашніх умовах дуже просто. Для цього зваріть картоплю, злийте воду і дайте їй охолонути.

Важливо: у воду при варінні картоплі не можна додавати сіль та спеції.

Картопляні очистки також можна використовувати для приготування відвару для рослин - в цьому випадку у вас теж вийде приготувати найкраще добриво для кімнатних квітів в домашніх умовах. Проваріть картопляні очистки в каструлі 20-25 хвилин після закипання. Потім рідину потрібно злити, охолодити і збовтати. Якщо вийшло загусто, відвар потрібно розбавити водою.

Коли картопляний відвар буде ледве теплим, ним можна поливати кімнатні квіти. Якщо регулярно використовувати картопляний відвар для квітів, то листя стане соковитим, товстим, також сформуються бутони.

Чи можна поливати розсаду картопляним відваром?

Безумовно можна. Досвідчені квітникарі радять в цьому випадку у відвар для поливу розсади додати краплю звичайного йоду - це допомагає рослині швидше відновити пошкоджені корінці.

До слова, картопляний відвар для кімнатних рослин - це не лише дешевий, але і фактично "зелений" варіант підгодівлі. Ним неможливо нашкодити рослині, навіть якщо ви перестаралися і внесли його забагато.

Які рослини люблять картопляні очистки

Відвар з картопляних очисток - щадне добриво, його можна використовувати для кімнатних рослин одразу ж після пересадки.

Також така підгодівля сподобається кущам смородини, малини і ожини, а також редьці, редису, часнику та цибулі. Можна удобрювати картопляним відваром баштанні культури - гарбуз, дині, кабачки, огірки.

Подібне добриво не варто застосовувати для помідорів, перцю, баклажанів, оскільки у цих культур досить багато спільних з картоплею хвороб.

читайте такожЛистя буде зеленим і пишним, а жовтизна піде: простий рецепт "живої води" для кімнатних квітів

Раніше Главред писав, що ідеальна вода для поливу квітів - дощова або тала після снігу. Отримати аналог такої води в домашніх умовах дуже легко - можна використовувати перекис водню. Таким розчином добре поливати молоду розсаду й кімнатні рослини, знезаражувати насіння перед посадкою в землю і обприскувати сходи.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти