Навіщо забобонні люди кладуть сіль під подушку і чим вона може допомогти дитині

Навіщо кладуть сіль під подушку / скріншот

Ще з давніх часів вважалося, що сіль має магічні та цілющі властивості.

Сіль є в кожному домі, адже без неї неможливо приготувати жодне блюдо, але не всі люди використовують її виключно в кулінарії.

Ще з давніх часів вважалося, що сіль має магічні і цілющі властивості.

Навіщо кладуть сіль під подушку

У слов'ян при народженні дитини під час святкової трапези молодому батькові давали покуштувати пересолену кашу, як би залучаючи його до страждань народила дружини і поєднуючи його з немовлям. У Чехії в цьому випадку на стіл виставляли хліб і сіль – годували "духів долі".

Наші предки, оберігаючи дітей від лихого ока, посипали їм сіллю тім'я, а іноді навіть засовували її "під шапочку" або клали під подушку на ніч. Хліб з сіллю довгий час був обов'язковим частуванням на хрестинах дитини.

Прикмети, пов'язані з сіллю

Також сіль використовували в своїх жертовних ритуалах язичники, і з незапам'ятних часів до неї вдавалися для захисту від усіляких сил зла.

Багато дарують новонародженому сільничку, щоб в майбутньому він ні в чому не потребував. Крім того, сіль захищає немовля від бісів і відьом, бо, перш ніж заподіяти йому зло, вони повинні перерахувати всі крупинки, а на подібне їм завжди не вистачає часу.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти