Майстри випічки кладуть в духовку цеглу і сіль: що це дає

10 липня 2022, 02:02
Перевірений часом лайфхак працює безвідмовно.
цегла, сіль, духовка
Навіщо класти цеглу і сіль в духовку / скріншот

Смачну, пишну випічку в духовці вийде зробити лише в тому випадку, якщо у вашої плити хороший нагрів, який, як показує практика, регулювати найскладніше.

Ви можете звернутися до майстра, який відрегулює вашу духовку, а можете взяти звичайну сіль.

Погано пече духовка, що робити

Сіль в духовці забезпечує рівномірний прогрів запікаються страв. Якщо готову страву не поспішати діставати з духовки, смак його буде більш насиченим. Тому, що сіль, поступово остигаючи, віддає підготовлюваним продуктам своє тепло.

відео дня

Таку ж функцію може виконати та цегла, але виготовлена вона повинна бути з шамотної глини, яка завдяки своїй пористій структурі вбирає в себе тепло, що надходить з нижньої частини шафи, і рівномірно розподіляє його по всій духовці.

читайте такожЯк швидко і якісно відмити духовку від жиру і нагаруДеякі господині, не знайшовши шамотної цегли, застосовують звичайну червону. Вона володіє практично такими ж властивостями.

Пригорає випічка

Сіль також використовують як антипригарне покриття і засіб. Все тому, що вона перебуваючи в духовці, по суті бере на себе частину спека, бо розжарюється.

По суті з сіллю, ваша випічка більшою мірою випікається нема на вогні духовки, а як ніби-то на розпечених каменях, від цього і не підгорає.

А ще сіль в духовки ставлять для того, щоб приготувати дивовижні страви з м'яса і риби. Курку можна запекти на солі, над шаром солі або в шарі солі. А ще можна запекти рибу на солі.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти