Обізнані господині не зливають воду після варіння грибів: куди її застосовують

Як використовувати воду після варіння грибів / скріншот

На її основі готується дуже багато смачних і корисних страв.

Гриби - продукт смачний, але не дуже однозначний в плані безпеки, тому, коли справа стосується грибів, краще проявити максимальну пильність.

Звичайно, якщо купили в магазині, наприклад, печериці, то можна при варінні воду не зливати, ці гриби є абсолютно безпечними і вирощені вони в спеціально створених умовах.

Як варити гриби?

Зібрані в лісах і Пролісках гриби можуть містити не найкорисніші речовини, особливо якщо росли не так далеко від дороги, тому варто добре їх очистити і обов'язково злити першу воду. І особливо це важливо зробити, якщо купили гриби з рук у грибників. В такому випадку ви не можете бути впевненими, де їх збирав людина і краще при варінні злити першу воду і навіть другу. Зайвим не буде.

Що можна зробити з грибним бульйоном?

На його основі готується дуже багато смачних, корисних супів, борщів. Дуже добре поєднується грибний смак з овочами, квасолею, перловкою, сочевицею, в результаті виходить ароматний і ситний суп. Часто професійні кухарі вважають за краще комбінувати м'ясний або курячий бульйон з грибами.

Також любителі оригінальних рецептів пробують поєднувати грибні смакові нотки з вершковим сиром, в бульйон додають плавлений сирок і вже на такій основі варять супи. Щоб перша страва вийшла ще більш пікантним, кладуть спеції, приправи, подрібнений часник.

Для приготування використовують продукти самого різного стану-свіжі, сушені, заморожені, а ще краще підійдуть завжди доступні печериці або гливи.

Лісові, тільки зібрані гриби вимагають ретельної обробки, процес варіння трохи ускладнюється. При використанні сушених теж не вийде швиденько взяти і відварити першу страву, їх треба вимочувати.

Дітям рекомендується давати такі супи на обід лише з віку 5 років. Спочатку це повинні бути легкі овочеві супи на розбавленому бульйоні, в якості якого використовувалися печериці.

Вам може бути цікаво:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти