Apple почала продаж міток AirTag в Україні

2 червня 2021, 12:24
Вартість одного гаджета – 1199 грн, а комплект з чотирьох штук обійдеться в 3999 грн.
AirTag
В Україні стартував продаж AirTag / Apple

В Україні почалися продажі міток Apple AirTag, які дозволяють відстежувати предмети (зв'язки ключів, пульти від ТБ, гаманці і так далі) через додаток "Локатор".

У авторизованих реселерів Apple можна купити як один гаджет за 1199 грн, так і комплект з чотирьох пристроїв – його продають за 3999 грн. Крім того, на вибір різні дармовиси і підвіски для кріплення AirTag до різних предметів.

Одна з функцій мітки – можливість записати в неї свої контакти. Якщо ви раптом втратите таку і включите режим пропажі, то людина, яка знайшла її, зможе зв'язатися з господарем гаджета і повернути його. В Apple відзначили, що ця функція працює не тільки з iOS, але і на будь-якому пристрої Android з модулем NFC.

AirTag для зв'язку використовує чіп U1 з технологією Ultra-Wide Band, яка допоможе точно визначати відстань і напрямок до втраченого об'єкта, коли він знаходиться в межах досяжності. В Україні ця технологія поки не працює через обмеження силових структур – проте, в нашій країні мітка все одно здатна працювати, але шляхом менш точного Bluetooth LE. Зараз в Apple проводить тести з метою довести, що долучені частоти нікому не завадять.

Трейлер AirTag

Слідом за Apple, компанія Oppo презентувала свої бездротові мітки – щоправда, призначені вони не для пошуку речей, а для управління системами розумного будинку.

У OPPO кажуть, що технологія працює на дистанції до 15 метрів з сантиметровою точністю – дякуючи UWB. Заряджаються через роз'єм USB Type-C і вміють підмагнічуватися до чохла. Вартість і дата старту продажів як міток, так і відповідного до нього чохла, в компанії повинні оголосити трохи пізніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти