Apple знову малює Україну без Криму: МЗС розбирається, як так сталося

20 жовтня 2021, 15:42оновлено 20 жовтня 2021, 16:55
У зв'язку з таким скандалом, багато українців вже виявили бажання перейти з Apple Music на Spotify.
Apple знову малює Україну без Криму: МЗС розбирається, як так сталося
У додатку Apple показали Україну без Криму / скріншот

У додатку Apple Music для музикантів, яке дозволяє їм відстежувати прослуховування треків по країнах, показують карту України без Криму. Це обурило користувачів соцмережі, а в Міністерстві закордонних справ запевнили, що доручили з'ясувати ситуацію.

На "російський Крим" звернула увагу спільнота в Instagram Culture Ukraine, в якій публікується інформація про українську попкультуру. "Хто займається платформою на території нашої країни? Що за неповага?", – мовиться в повідомленні спільноти.

Серед українських користувачів багато хто залишився незадоволеним. Серед них, зокрема, стали звучати слова про бажання перейти з Apple Music на Spotify. За словами одного з обурених користувачів, у службі підтримки Apple в Україні йому повідомили, що "не мають на це впливу".

відео дня
Apple знову малює Україну без Криму: МЗС розбирається, як так сталося
Фото: Скріншот

Реакція української влади

Представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив у коментарі Hromadske що його відомство вже доручило посольству України в США звернутися до компанії Apple, аби розібратися в цій ситуації.

"Резолюції Генеральної Асамблеї ООН чітко вимагають від усіх сторін утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму як невіддільної частини території України", – наголосив він.

Інші скандали з фейковою картою України

  • Слід зазначити, що скандали з приналежністю Кримського півострова відбуваються регулярно. Не так давно фрейліна королеви Великобританії Єлизавети II написала відповідь на лист школярів з анексованого Криму. При цьому в графі з адресою було написано"Севастополь, Росія".
  • У липні на сайті Олімпійських ігор опублікували карту, де Крим відокремлений від України кордоном. Через деякий час карта взагалі зникла з сайту, а потім з'явилася з виправленнями.
  • Місяцем раніше українське представництво компанії JBL потрапило в політичний скандал, показавши карту країни без Криму і Донбасу. Після скарг користувачів скандальну Stories прибрали зі сторінки. Замість неї з'явилося повідомлення про службове розслідування.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти