Біда притягнеться магнітом: коли не можна мити вікна

11 квітня 2023, 15:40
Є дні та частини доби, коли краще не братися за це завдання, щоб не накликати проблеми на себе та свою сім’ю.
Мытье окон
Коли не можна мити вікна/ Instagram chystovhati, ua.depositphotos.com

Добре вимиті прозорі вікна нададуть помешканню особливої чистоти. Але сяюча чистота вікон не з’являється сама по собі – для цього потрібно докласти зусиль і добре постаратися.

Проте виявляється, що навіть у такому завданні, як миття вікон, є низка застережень. Так, згідно з прикметами, є дні та частини доби, коли краще не братися за таку роботу, інакше є ризик накликати біду.

Коли не можна мити вікна

Наші предки вірили, що не можна мити вікна ввечері та вночі. Краще починати їх мити вранці, щоб встигнути завершити цю роботу до обіду. Згідно з прикметами, якщо це завдання буде завершене до обіду, то сім’ї на довгий час гарантоване тепло та затишок вдома. Якщо ж мити вікна ввечері чи вночі, то є ризик "вимити" з дому здоров’я та достаток, а також прикликати нечисть.

відео дня

Також багато хто не знає, чи можна мити вікна в дощ. Прикмети кажуть, що не варто це робити, щоб не прикликати нещастя або хвороби у дім. Краще перенести прибирання на інший час.

Крім цього, не можна мити вікна за три дні до Великодня і на саме свято – краще виконати це завдання заздалегідь. Така заборона поширюється також на недільний день та другу половину суботи.

Під час миття вікон можна капнути у воду кілька крапель свяченої води – це допоможе позбутися сварок вдома, а житло буде затишним та спокійним, адже всяка нечисть обходитиме його стороною.

У якому місяці найкраще мити вікна

Досвідчені господині радять очищати скло на вікнах принаймні двічі на рік – навесні та восени. Навесні це краще робити у квітні, коли сніг уже зійде повністю. Адже якщо на даху ще залишатиметься сніг або бурульки, то під час розтавання вони можуть зіпсувати результат ваших зусиль.

Восени краще мити вікна наприкінці жовтня, щоб встигнути до того, як випаде перший сніг.

У яку погоду мити вікна

Про те, що не варто мити вікна у дощ, ми вже згадували. І таке правило опирається не лише на прикмети, а й на звичайну логіку – під дощем мити вікна незручно, до того ж ще й буде важко витерти їх насухо і побачити, чи достатньо вони вимилися.

Мити вікна у сонце або сильний вітер теж не варто, адже тоді вони будуть дуже швидко висихати і на них можуть з’явитися розводи.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти