Без хімії і мук: як позбутися від пирію народним засобами

31 травня 2023, 10:21
2926
Пирій - неприємний бур'ян, від якого не так просто позбутися.
Як позбутися від пирію народними способами
Як позбутися від пирію народними способами / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Пирій - одна з найнеприємніших проблем, з якими стикаються садівники і городники. Але не впадайте у відчай, існує кілька народних способів, які можуть допомогти вам позбавитися від цього небажаного бур'яну.

Як можна вивести пирій з городу?

  • Мульчування: покрийте землю навколо рослин шаром мульчі (наприклад, соломи, тирси або скошеної трави). Це допоможе затримати світло і придушити зростання пирію.
  • Ручне викопування: ретельно викопуйте пшеницю за допомогою лопати або садових інструментів, дбаючи про те, щоб видалити якомога більше коренів. Будьте послідовними і повторюйте цю процедуру регулярно.
  • Оцет: налийте оцет на пирій і його коріння, щоб їх висушити і знищити. Будьте обережні і уникайте потрапляння оцту на сусідні рослини.
  • Окріп: поставте велику каструлю з окропом і вилийте її на пирій, щоб його послабити і легше видалити. Цей метод особливо корисний для боротьби з пирієм на маленьких ділянках.

Яка трава витісняє пирій?

Деякі рослини можуть допомогти вам боротися з пирієм, витісняючи його та пригнічуючи його ріст. Ось кілька таких рослин:

відео дня
  1. Меліса: Посадіть мелісу поруч з пирієм. Її сильний аромат і швидке зростання допоможуть придушити розвиток пирію.
  2. Конюшина: Конюшина володіє потужними корінням, які допомагають боротися з пирієм. Посадіть конюшину на ділянку, уражену пирієм, щоб витіснити її.
  3. Ромашка: Ромашка є ще однією рослиною, яка може допомогти в боротьбі з пирієм. Її сильні корені створюють конкуренцію для пирію, послаблюючи його зростання.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти