Без прання та хімчистки: як реанімувати засмальцьовані рукава і комір на пуховику

13 вересня 2022, 17:34
За допомогою навіть підручних засобів можна повернути вашим речам колишній вигляд.
Комір
Як почистити засмальцьовані рукава і комір на пуховику / скріншот

Забруднений комір на куртці або пуховику - це справжній головний біль. Саме ці елементи одягу забруднюються сильніше і швидше за все.

Також засолюються і рукава в тих місцях, які стикаються зі шкірою. Главред розбирався, як ефективно позбутися неприємного "блиску" без прання і хімчистки.

Допоможе засіб для миття посуду

Для очищення коміра верхнього одягу необхідно змішати в місткості 200 мл теплої води і 1 ч.л. засобу для миття посуду. За допомогою губки або щітки нанесемо готовий розчин на комір і пройдемося по тканині круговими рухами. Змиємо засіб теплою водою і дамо коміру висохнути.

відео дня

Зубний порошок

Засмальцьовані комір і рукав "реанімувати" може зубний порошок. Порошок в сухому вигляді розподілимо на брудні місця куртки, змочимо серветку або губку і почнемо розтирати. Зубним порошком обробляємо не тільки плями, але і ділянки навколо них. Через 10 хвилин розчин можна змити теплою водою.

Нашатирний спирт

Компонент бореться з різного роду забрудненнями: позбавить спирт від засмальцьованих плям, які часто зустрічаються в зоні коміра, рукавів і кишенях. Для приготування миючого складу знадобляться компоненти:

  • нашатирний спирт – 1 ст. ложка;
  • 3%-я перекис водню-1 ст.ложка.

Їх змішують, а потім в отриманому розчині змочують губку і розтирають їй проблемні місця на пуховику. Залишають на п'ять хвилин і змивають чистою водою. Як правило, одного застосування вистачає, щоб позбутися навіть від складних плям.

Вам може стати в нагоді:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти