Благородний каштан та соковита мідь: як пофарбувати волосся кавовою гущею, щоб подружки ахнули

6 лютого 2023, 11:39
Екстрений засіб від сивини або зміцнюючий відтіночний бальзам - ароматна кава здатна на чудеса, коли справа стосується вашого волосся.
Як пофарбувати волосся кави
Як пофарбувати волосся кавою / pixabay.com

При всьому різноманітті відтінків і форм хімічних барвників, натуральні способи фарбування волосся все одно привертають увагу. У перших рядках топа найпопулярніших природних барвників значиться кава.

Пофарбувати волосся кавою нескладно - корисно, красиво, та й запах приємний. Однак такий спосіб оновлення іміджу підходить не всім. До того ж у нього є ряд особливостей, які варто враховувати перш, ніж ви запитаєте: "А як пофарбувати волосся кавовою гущею?"

Главред розповість про користь і шкоду кави для волосся, як правильно фарбувати волосся кавовою гущею, чи можна зафарбувати кавою сивину і в яких випадках розчинну каву варто наносити на волосся.

відео дня

Що робить кава з волоссям?

Про користь і шкоду надмірного вживання кави в якості запашного напою чули всі, але має вона, крім фарбувальних якостей, і значний вплив на структуру волосся. Наприклад фарбування кавовою гущею, а також маски лосьйони на її основі:

  • зміцнюють коріння волосся під впливом кофеїну за рахунок поліпшення мікроциркуляції шкіри голови
  • захищають волосся від зовнішніх подразників, на зразок впливу сонячних променів і механічних пошкоджень
  • пригнічує гормон тестостерон, який відповідає за швидкість випадіння волосся
  • за рахунок ефірних масел робить волосся більш об'ємними і блискучими.

Також кава на волоссі підсушує жирну шкіру голови, після її використання шевелюра менше електризується і стає більш слухняною.

До недоліків фарбування кави можна віднести недовгостроковість відтінку (змивається за 3-4 миття; процедуру фарбування необхідно повторювати 1-2 рази на тиждень для накопичувального ефекту), пігмент може фарбувати подушку ще 2-3 дні після процедури, висока тривалість процедури в порівнянні з хімічними барвниками (від 30 хвилин до 3 годин).

Кава
Що робить кава з волоссям / pixabay.com

Що буде, якщо пофарбувати волосся кавою: для блондинок, брюнеток, рудих, русявих і з сивиною

Кавову гущу цінують за її натуральні властивості, фарбувальні, як правило – вторинні. Однак багато жінок віддають перевагу каві в якості барвника. Особливо якщо хочеться оновити відтінок без великого ризику і шкоди для волосся.

Так темне волосся після кавового фарбування набуває більш глибокий каштановий відтінок з легкою червоною іскоркою. Натуральний колір шевелюри посилюється, стає більш насиченим.

На руде волосся кавовий відтінок лягає глибокої міддю з натуральним здоровим сяйвом. Занадто яскравого відтінку очікувати не варто, кава з більшою ймовірністю зробить натуральний колір локонів більш спокійним, але не тьмяним.

Русяве волосся фарбуються кавою рівномірно і без проблем. Воно стає на пару тонів темніше, йдучи швидше в рожевий, ніж в рудий колір. На русявому волоссі добре експериментувати з часом витримки кавового барвника на волоссі, і міняти глибину відтінку відповідно до настрою.

фарбування волосся
Що буде якщо пофарбувати волосся кавою / pixabay.com

Блондинкам фахівці радять спершу поекспериментувати з фарбуванням на одному непомітному пасмі – фарбування кавою для світлого волосся часто має непередбачуваний ефект. Колір може проявитися плямами, або "видати" жовтизну або ефект вигорілого волосся. З іншого боку вимити кавовий колір з волосся можна всього за тиждень, так що якщо ви готові ризикнути, то спробувати варто хоча б з цікавості.

Фарбування кавою для сивого волосся підходить лише як екстрена допомога, коли потрібно зафарбувати коріння, а часу на покупку хімічного препарату немає. Відтінок буде залежати від початкового кольору вашого волосся до того, як вони вкрилися благородним сріблом, та змиється при першому ж митті голови. Втім, сивочолим красуням можна використовувати каву (як самостійний продукт, або додаючи його в лосьйон для волосся) в якості бальзаму для відтінку. Від сніжно-білого до пекучої брюнетки за кілька використань трансформації не відбудеться, але додати вашому волоссю природний, злегка шоколадний відтінок можливо.

Фахівці не рекомендують фарбувати волосся кавою або використовувати саморобні препарати і маски на його основі відразу після фарбування аміачною фарбою або хімічної завивки – результат може виявитися непередбачуваним. У кращому випадку колір просто піде плямами.

Як пофарбувати волосся кавою: покрокова інструкція

Спосіб 1. Заварити міцну каву в турці (3 ст. л. мелених зерен на 5-7 ст. л. води). Постійно помішуючи, довести рідину до кипіння. Настояти під кришкою близько 20 хвилин. Потім зняти кришку, дати фарбі охолонути до комфортної температури (краще, щоб суміш була теплою – не крижаною і не пекуче гарячою). Нанести каву на волосся на 40+ хвилин. Для терапевтичного ефекту в фарбу перед нанесенням можна додати кілька крапель ефірного масла апельсина, лимона, чайного дерева або кориці.

Спосіб 2. Заварити міцну каву (1.5-2 ст. л. на 200 мл води) на повільному вогні. Дати напою охолонути, відцідити від гущі. У бальзам або маску для волосся влити готовий напій і додати 2 ст.л. свіжої меленої кави. Ретельно перемішати, нанести засіб під плівку.

Спосіб 3. Заварити каву як в попередньому рецепті, але в обсязі 1.5-2 літрів. Вилити каву в один таз, і приготувати другий. З однієї ємності, стоячи над другою, поливати волосся, поперемінно змінюючи їх. Ретельно розподіляйте рідину по всій довжині волосся. Для помітного ефекту необхідно 15-20 полоскань кавою.

Кава
Як пофарбувати волосся кавовою гущею / pixabay.com

Важливо пам'ятати:

Каву необхідно наносити на сухе не свіжовимите волосся.

Використовувати варто натуральну каву дрібного помелу. Розчинна кава для фарбування волосся підходить лише в якості одноразового екстреного засобу.

Якщо хочеться отримати легкий відтінок і з метою економії, для фарбування або виготовлення масок і бальзамів для волосся на основі кави можна брати вже спиту гущу.

Каву, зварену як у другому або третьому способі (густа кашка або рідина), можна додавати під час приготування хни і басми.

Після нанесення кавової гущі на волосся, його ліпше укутати харчовою плівкою і рушником зверху – так фарба візьметься швидше.

Чим більше ви тримаєте каву на волоссі, тим глибше і більш насиченим буде колір. Зазвичай час фарбування триває від 30 хвилин до 2 годин в залежності від бажаного результату.

Змивати фарбу (особливо якщо використовувалася гуща) доведеться дуже довго. Для цього використовуйте теплу воду і шампунь для волосся на натуральній основі (без парабенів, силіконів і SLS).

Сушити волосся після кавового фарбування краще за все природним способом. Наприклад, на сонці.

натуральна косметика, тонік для волосся
Фарбування волосся кавовою гущею / pixabay.com

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти