Як зробити ліхтарик з батарейок: проста покрокова інструкція, яку подужає кожен

27 жовтня 2022, 14:50
Російський терор продовжиться, тому потрібно подумати наперед про додаткові джерела освітлення. Главред розбирався, як підключити світлодіод до батарейки.
Лампочка з батарейок
Зробити ліхтарик з батарейок дуже просто / Колаж ua.depositphotos.com

Через масовані ворожі обстріли енергетичної інфраструктури в Україні запровадили віялові відключення електроенергії. Як попереджає влада, російський терор і надалі продовжиться, тому варто подумати наперед про додаткові джерела освітлення. Главред розбирався, як зробити ліхтарик з батарейок.

Для того, щоб зробити прилад для освітлення, нам потрібно знайти світлодіод - його можна взяти зі старої гірлянди або забрати зі старого діодного ліхтарика.

Також нам потрібні дві батарейки типу AA, які є в кожному будинку. Варто відзначити, що використання батарейок з більш високою напругою може привести до того, що ваш ліхтарик стане небезпечним, адже дроти почнуть перегріватися.

відео дня

Також нам знадобиться два шматки ізольованого дроту (близько 3 і 8 см), ізострічка, скотч, канцелярський ніж або ножиці, а також аркуш паперу.

Покрокова інструкція з виготовлення ліхтарика

1. За допомогою ізоляційної стрічки перемотайте дві батарейки так, щоб "плюс" однієї батарейки щільно прилягав до "мінуса" іншої.

2. Візьміть шматочки ізольованого дроту і зніміть ізоляцію з його кінців. Це можна зробити за допомогою ножиць або ножа. Знімайте ізоляцію дуже акуратно, тому що один неправильний рух може привести до того, що ваш дріт пошкодиться.

3. Зачищені дроти тепер потрібно прикріпити до світлодіода. Щоб це зробити, потрібно обмотати один з кінців дроту навколо одного з контактів світлодіода. Ці самі маніпуляції виконайте з іншим шматочком дроту. Далі потрібно все перемотати за допомогою ізострічки.

4. Перевірте, чи випромінює світло ваш світлодіод. Щоб це зробити, треба коротким кінцем дроту доторкнутися до негативного полюса батарейки, а довгим кінцем – до позитивного. Якщо світлодіод не спалахнув, то спробуйте навпаки: коротким кінцем дроту доторкніться до позитивного полюса батарейки, а довгим – до негативного.

5. Після виявлення правильної полярності примотайте короткий дріт до батарейки за допомогою ізострічки. Довгий шматок дроту поки не потрібно примотувати до батарейки.

6. Сформуйте корпус для свого ліхтарика. Для цього відріжте потрібну кількість паперу, щоб він міг покрити всю довжину конструкції. Загорніть вашу конструкцію в аркуш паперу (дроти повинні також виявитися всередині) і закріпіть кінці паперу за допомогою скотча.

Тепер у вас є світлодіод на батарейці з вимикачем, адже включати ви його будете за допомогою пальців, коли будете доторкатися проводом до вільного полюса батарейки (саме тому ми не примотували довгий провід до батарейки). Якщо ви хочете, щоб ваш ліхтарик світив протягом якогось часу, а постійно тримати провід не хочеться, можете примотати його до батарейки за допомогою ізострічки.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти