Страву доведеться вилити: чому не можна залишати лавровий лист у супі

6 березня 2023, 22:14
Ця пряність може зробити страву божественною на смак, якщо використовувати її правильно. Якщо ж зробити одну велику помилку – їжа буде зіпсована.
Суп, лавровый лист
Лавровий лист не можна надовго залишати у супі/ ua.depositphotos.com

Лавровий лист надає їжі особливого смаку, тому без нього рідко обходяться супи, бульйони, рагу, соуси маринади та інші страви. Ця пряність цінується за її неповторний аромат, якого їй надають ефірні олії, що містяться у листі.

Завдяки речовинам, які містяться у цих прянощах, лавровий лист має антибактеріальну та антисептичну дію. Цікаво, що іноді достатньо буде просто пожувати і виплюнути цей листочок, щоб прискорити зникнення стоматиту або усунути неприємний запах з рота.

Проте не усім відомо, чи можна залишати лавровий лист у супі надовго. Насправді, ні. Адже крім цілого списку корисних речовин, які містяться у таких листочках, у них також є гіркота і дубильні речовини.

відео дня

Під час варіння лавровий лист спочатку виділяє корисніші ефірні олії, і лише потім – усі інші. Тому перше важливе правило, яке потрібно запам’ятати: варто класти лавровий лист за 5 хвилин до готовності у перші страви і за 10 хвилин – у другі. Друге важливе правило: такі листочки обов’язково потрібно діставати з готової страви, адже якщо їх там залишити, їжа буде гіркуватою на смак, і вживати її буде вже неприємно.

Які ще помилки бувають при використання лаврового листа

Краще не використовувати такі прянощі у курячому супі або овочевому бульйоні, адже лавровий лист навпаки "притупить" яскравий смак цих страв.

Також важливий нюанс – не варто кидати занадто багато лаврового листя у страву. Потрібно розраховувати приблизно по два листочки на кожен літр супу.

Як правильно класти лавровий лист у суп

Цікаво, що лавровий лист також потрібно вміти правильно класти у страви. Перед додаванням пряності у їжу краще потерти листочки один об одного. Тоді прискориться виділення ефірних олій і прянощі швидше "віддадуть" свій аромат у страву.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти