Біль взяти під особистий контроль: через що розколюється голова

12 грудня 2022, 16:26оновлено 13 грудня 2022, 10:09
Головні болі - ще одна велика проблема людства в плані здоров'я. Главред розбирався в питанні і зібрав інформацію по темі
Головний біль
Головний біль / https://ua.depositphotos.com

Де і через що болить голова

Головні болі поділяють на первинні і вторинні. Головний біль вважається первинним, якщо він є основним проявом захворювання мозку. Вторинний головний біль - це симптом інших порушень, наприклад, травма голови, хронічна ішемія мозку, вірусні захворювання, хвороби шийного відділу хребта.

Головний біль напруги

Головний біль напруги - це найбільш поширена форма первинного головного болю. Психоемоційний стрес, депресія, тривога і різні фобії, перенапруження м'язів плечового пояса – ось основні причини появи головного болю напруги.

Головний біль при застудах

Головний біль при застудах викликана гіпертермією і шкідливим впливом токсинів мікроорганізмів на клітини головного мозку.

Головний біль при хронічній ішемії мозку

Причина цього болю, що є найчастішою вторинної головним болем у літніх пацієнтів, – патологія судин головного мозку, при якій порушується кровообіг і погіршується кровопостачання тканин мозку.

Мігренозний біль

Мігрень зустрічається у жінок приблизно в три рази частіше, ніж у чоловіків, причому близько 60-70% всіх випадків мігрені у жінок – це так звана менструальна мігрень. Однак причини і механізм розвитку нападів мігрені до кінця не ясні. У будь-якому віці і у чоловіків, і у жінок напади мігрені можуть провокуватися емоційними і фізичними перевантаженнями, порушеннями харчування, прийомом спиртних напоїв, зміною метеоумов, різким шумом, сильними запахами.

В якому місці болить голова при підвищеному тиску

Скачки вгору артеріального тиску майже завжди приносять головні болі різної сили ‒ в області чола, скронь або потилиці. Вони можуть бути спровоковані стресами, перевтомою або погодними змінами. І, далі, різкі зміни артеріального тиску і завжди супроводжує їх головний біль, як правило, сигналізують про проблеми зі здоров'ям. І тому, природно, ніколи не треба намагатися глушити головний біль таблетками (особливо якщо лікарі вам їх не призначали).

Як кажуть медики, основними причинами появи серйозних захворювань, безпосередньо пов'язаних з тиском, можуть бути порушення в роботі серцево-судинної системи, щитовидної залози, нирок, надниркових залоз.

Види головного болю фото

Головний біль

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти