Болить вухо: п'ять найкращих природних засобів від болю у вусі

7 вересня 2021, 13:55
Біль у вусі може бути викликана скупченням рідини за барабанною перетинкою.
Вухо
Заспокойте свої вуха трав'яними краплями / Pixabay

Тупі і пульсуючі або гострі і колючі болі у вухах-це загальний біль. Але незалежно від того, викликана ваша застуда, скупченням вушної сірки або занадто довгим перебуванням в басейні, прислухайтеся: ці природні засоби (для дорослих і дітей) швидко поліпшать ваше самопочуття.

1. Трав'яні Вушні краплі

Заспокойте свої вуха трав'яними краплями, що складаються з часнику і коров'яку (квітуча рослина з лікувальними властивостями).

Дослідження, проведене в грудні 2019 року в Turkish Annals of Otorhinolaryngology, показало, що похідні часнику мають антимікробну активність щодо звичайних мікроорганізмів, що викликають інфекції вуха, пише Livestrong.com.

відео дня

читайте такожЯк почистити вуха швидко і без ватних паличок

Крім того, класичне клінічне дослідження в педіатрії, проведене в травні 2003 року, показало, що натуральні Вушні краплі, що містять екстракти часнику і коров'яку, допомагають зменшити біль у дітей з вушними інфекціями.

Згідно з дослідженням (яке до цих пір часто цитується), ці трави мають антибактеріальні, протизапальні та антиоксидантні властивості. Вони також стимулюють імунну відповідь і не мають відомих побічних ефектів.

Одне застереження: "перш ніж використовувати вушні краплі, переконайтеся, що немає перфорації барабанної перетинки", - говорить Сунджья Швейг, доктор медицини, засновник і президент Каліфорнійського центру функціональної медицини, який додає, що він часто використовував трав'яні Вушні краплі для вушних інфекцій його власних дітей. Якщо у вас є діра в барабанній перетинці або вушних трубках, Вушні краплі можуть пошкодити її або погіршити ситуацію.

Доктор Швайг пропонує вам пройти огляд у лікаря, перш ніж використовувати вушні краплі, або почати лікування на ранній стадії інфекції, коли у вас слабка або помірна біль.

Як використовувати трав'яні Вушні краплі від болю у вусі

Ви можете знайти Вушні краплі в більшості магазинів здорового харчування або в Інтернеті. Доктор Швайг високо оцінює часникове масло Herb Pharm Mullein.

"Помістіть пляшку в чашку з теплою водою, щоб нагріти її до температури тіла, спочатку перевірте її на зап'ясті", - говорить доктор Швайг. Потім або нахиліть голову набік, або ляжте на бік інфікованим вухом вгору.

  • Капніть в слуховий прохід одну краплю (для дітей) або дві (для дорослих).
  • Затримайтеся в такому положенні 10 хвилин.
  • Використовуйте краплі двічі на день, поки симптоми не зникнуть, плюс ще один день, щоб повністю позбутися від інфекції.

2. Рисовий компрес

Виявляється, рис призначений не тільки для приготування їжі.

"Біль у вусі може бути викликана скупченням рідини за барабанною перетинкою", - говорить доктор Швайг. "Ви можете використовувати сирий рис, щоб видалити цю рідину".

Як використовувати рисовий компрес від болю у вусі

  • Вилийте 1 склянку сирого рису в довгий носок і зав'яжіть його.
  • Розігрійте його в мікрохвильовій печі протягом однієї хвилини, поки він не стане теплим, але не гарячим.
  • Притискайте носок до ураженого вуха два рази в день на 10 хвилин.

"Тепло заспокоює і покращує кровообіг, а рис допомагає витягати рідину", - говорить доктор Швайг.

3. Акупресура

За даними Національної медичної бібліотеки США, Точковий масаж-це метод тиску на певні ділянки тіла для зняття дискомфорту. Він працює, змінюючи больові сигнали, які нерви передають в мозок.

"Ви можете використовувати точки акупресури на своєму обличчі, щоб полегшити відтік рідини з вух", - говорить доктор Швайг. "Але якщо ви страждаєте рецидивуючими вушними інфекціями, варто звернутися до остеопата або краніосакрального терапевта, який може застосувати професійний Точковий масаж, щоб відкрити проходи".

Як використовувати Точковий масаж при болю у вусі

Дотримуйтесь цих рекомендацій доктора Швайга, використовуючи легкий або середній тиск, в залежності від того, наскільки чутливі ці ділянки:

  • Помасажуйте по всій довжині горла.
  • Обережно вщипніть мочки вух і потягніть вниз.
  • По обидві сторони від носа, трохи нижче очниці, є ніжна западина, звана подглазничним отвором. Масаж тут невеликими колами за годинниковою стрілкою протягом 30-60 секунд; потім проти годинникової стрілки на 30-60 секунд.
  • Прямо під внутрішнім куточком брів, над очницями, є невелике поглиблення в надбрівної кістки: надочноямковий отвір. Обережно потріть за годинниковою стрілкою і проти годинникової стрілки протягом півгодини або хвилини в кожному напрямку.

4. Пильне очікування

Чи може кращий спосіб позбутися від болю в вусі-взагалі нічого не робити? Просто могло б.

Педіатричне дослідження, проведене в квітні 2017 року, показало, що "пильне очікування" протягом двох-трьох днів у відповідь на вушну інфекцію поліпшило стан здоров'я і заощадило гроші.

Як використовувати пильне очікування болю у вусі

Сядьте і випийте знеболююче, що відпускається без рецепта. Згідно з оглядом бази даних Кокранівських систем за грудень 2016 року, парацетамол і НПЗП ефективно зменшували дискомфорт, пов'язаний з вушною інфекцією.

5. Вушні краплі з перекисом карбаміду

Якщо надмірна кількість сірки викликає біль у вусі, спробуйте краплі з перекисом карбаміду, такі як Debrox Earwax Removal Kit (тільки для дорослих і дітей у віці від 12 років і старше).

"Краплі з перекисом можуть бути корисні в короткостроковій перспективі для видалення сірки, але не використовуйте перекис, якщо у вас вушна інфекція", - говорить доктор Швайг. "Дослідження показують, що він вбиває природні імунні клітини".

Як використовувати краплі перекису карбаміду від болю у вусі:

  • Нахиліть голову набік болючим вухом вгору.
  • Капніть від 5 до 10 крапель у вухо і утримуйте в такому положенні кілька хвилин.
  • Промийте віск теплою водою зі шприца з грушею.
  • Використовуйте до двох разів на день протягом чотирьох днів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти