"Велике будівництво" Зеленського: в МІУ розповіли про плани розвитку інфраструктури Дніпропетровщини

19 листопада 2021, 20:25
За 2 роки в області буде оновлено та побудовано понад 557 км доріг. Це у понад 4 рази більше, ніж у попередні 10 років.
"Велике будівництво" Зеленського

На Дніпровському економічному форумі міністр інфраструктури України Олександр Кубраков розповів про подальші плани розвитку інфраструктури Дніпропетровщини у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Одразу три міста регіону: Дніпро, Кривий Ріг і Кам’янське входять до найбільших за населенням міст України. Останні десятиліття ми часто забували цей факт", — зазначив очільник Мініфраструктури у Facebook.

За 2 роки в області буде оновлено та побудовано понад 557 км доріг. Це у понад 4 рази більше, ніж у попередні 10 років. До кінця 2021 року має відкритись ІІ черга Південного обходу Дніпра, який залишався довгобудом з 2014 року. Готовність об’єкту становить 90%. Він є складовою "Дороги Єдності" М-30 Стрий — Ізварине.

відео дня

У 2022 році завершаться роботи на всій протяжності дороги Н-23 Кропивницький — Кривий Ріг — Запоріжжя. Вже завершено у межах області оновлення Н-11 Дніпро — Миколаїв.

Минулого місяця стартували роботи у Міжнародному аеропорту "Дніпро". Після оновлення він зможе приймати 11 тис. пасажирів на добу. Реалізація проєкту розрахована на 3 роки, у 4 черги.

Наприкінці наступного року завершиться реконструкція аеропорту "Кривий Ріг", який має обслуговувати близько 400 пасажирів на годину у 2023 році.

До 2024 року планується забезпечити швидкісне залізничне сполучення між усіма українськими регіонами, це стосується і Дніпропетровщини. Наступного року розпочнеться електрифікація ділянки Долинська — Миколаїв — Колосівка, яка дозволить об’єднати ключові міста Центру та Півдня: Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Херсон.

У першому кварталі наступного року на маршрут Долинська — Кривий Ріг — Апостолове — Херсон — Вадим — Миколаїв має вийти новий дизель-поїзд Крюківського вагонобудівного заводу. Очікуваний пасажиропотік — близько 95 тис. на рік.

А неподалік від нового аеропорту "Дніпро" буде розташований новий сортувальний центр Укрпошти. Таких хабів по всій країні буде 7. Вони дозволять збільшити обсяги обробки посилок до 35 тис. одиниць на годину, а письмової кореспонденції — до 15 тис. на годину.

Загалом на Дніпропетровщині на 2021 рік за програмою президента Зеленського "Велике будівництво" заплановані реконструкція та будівництво 49 об'єктів соціальної інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти