Більше не повернеться: як правильно видалити чорну цвіль у ванній

3 серпня 2023, 16:20
6113
Важливо пам'ятати, що крім видалення цвілі, необхідно також вживати заходів для запобігання її повторної появи.
Як прибрати цвіль зі стін у ванній в домашніх умовах
Як прибрати цвіль зі стін у ванній в домашніх умовах / Фото: скріншот YouTube

Цвіль на стінах ванної - неприємне явище, з яким стикаються багато. Вона не тільки псує зовнішній вигляд, але і може чинити шкідливий вплив на здоров'я. Але не впадайте у відчай, адже існує кілька простих і ефективних способів боротьби з чорною цвіллю в домашніх умовах.

Як правильно видалити чорну цвіль?

  • Сода: Один з найефективніших способів - це використання соди. Змішайте соду з водою до отримання пастоподібної маси і нанесіть на зони з цвіллю. Залиште на деякий час, потім акуратно скребіть і протріть поверхню вологою ганчіркою.
  • Оцет: Оцет також відмінно справляється з цвіллю. Налийте оцет у пульверизатор і рівномірно розпорошіть по уражених ділянках. Залиште на деякий час, потім протріть губкою або м'якою щіткою.
  • Паста з оцту і соди: Створіть пасту з оцту і соди, нанесіть на стіни, залиште на деякий час, потім ретельно вичистіть.

Сода або оцет: що краще для боротьби з цвіллю?

Обидва методи дійсно ефективні. Сода має абразивні властивості і допомагає механічно видалити цвіль, а також має антисептичні властивості.

відео дня

Оцет же володіє відбілюючими і дезінфікуючими властивостями, що робить його відмінним вибором для боротьби з цвіллю. Деякі експерти рекомендують навіть поєднувати обидва методи для максимальної ефективності.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти