Більше ніякої воні: як позбутися від запаху тютюну

29 листопада 2022, 20:26
Влітку такі проблеми вирішуються дуже просто - цілий день відкриті навстіж вікна, але в холодні пори року ситуація ускладнюється.
Тютюн, сигарети
Як позбутися запаху тютюну / pixabay.com

Паління - шкідлива звичка, яка впливає не тільки на курця, але і не оточуючих. Більш того, неприємний запах диму досить складно вивести з приміщення, в якому відбувається процес.

Влітку такі проблеми вирішуються дуже просто - цілий день відкриті навстіж вікна, але в холодні пори року ситуація ускладнюється.

Як позбутися від запаху тютюну в квартирі?

Природні аромати можуть виганяти неприємні запахи, і в тому числі тютюновий на деякий час. Так, наприклад, можна нарізати апельсинову шкірку і скласти у відкриту посуд, яку слід розставити в місцях з найсильнішим "ароматом".

відео дня

Також можна використовувати кавові зерна, але подібні натуральні освіжувачі повітря дуже недовговічні – всього лише один-два дні. Але попри такий мінус є і перевага – на заміну тютюну прийдуть цитрусові або підбадьорливий запах кави.

Дешево, але працює

Ефірні ароматичні масла можна знайти в будь-якій аптеці, та ще й вибрати аромати своїх улюблених фруктів або трав. У скляну миску засипається морська сіль, і додається вищевказане масло.

Трьох-чотирьох крапель буде цілком достатньо. Але є негативні сторони і у цього методу – подібні маніпуляції призводять тільки до маскування запаху, але ніяк не до його повного видалення.

Оцет

Є і ще один спосіб – оцет. Вода змішується з яблучним оцтом в пропорції один до одного. Отриманим розчином потрібно протерти поверхні шаф, столів, полиць та інших меблів в квартирі – туди також сильно в'їдається тютюновий запах.

Правда після такого прибирання слід добре провітрити всі приміщення, інакше один неприємний запах просто замінить інший. Вищеназваним розчином можна протерти і шпалери, але попередньо добре вичавивши ганчірку і сам процес проводити м'яко, не сильно натискаючи на стіни.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти