Великі проблеми з маленькими крильцями: що значить, коли птаха залетіла в будинок

17 квітня 2023, 10:46
Крилаті вісники, як правило, прилітають до нас в будинок не самі, а з новинами. Причому значення має і вид пташки, і те, як вона з'явилася у вашій оселі.
Що значить коли птах залетіла в будинок
Птаха залетіла в будинок - прикмети , забобони, що робити / flickr.com (Philippe Rouzet, Chesnot Jérôme)

Спостереження за птахами і їх поведінкою – те чим займалися стародавні люди в усьому світі. Пернаті вважалися провідниками душ померлих з землі в потойбічний світ, тому з ними було пов'язано безліч прикмет – як поганих, так і хороших.

Згодом контакт людини з природою став менш близьким, проте ні-ні, але трапляється, що пташка вирішила відвідати людське житло. Які знамення це несе, розповість Главред.

Якщо птах залетів в будинок через двері, то господарям будинку слід готуватися до прийому несподіваних гостей, або самим час збиратися в подорож. Коли пернаті залітають до молодят у вхідні двері, то це до швидкої вагітності. Те ж саме можна сказати, якщо птаха залетіла на балкон.

відео дня

Поганою прикметою вважається, коли птах залетів в будинок через трубу – будинок чекає низка непередбачуваних нещасть. Погано, якщо пернатий гість загине. Але якщо вам вдасться акуратно звільнити його з димоходу і випустити на свободу, все ще можна врятувати.

Птах, що влетів у вікно, вважається посланцем від покійного родича, який посилає вам звісточку про те, що у нього все в порядку. Втім, іноді таку прикмету трактують і в негативному ключі – до швидких матеріальних втрат.

Птаха залетіла в будинок і напаскудила? Ситуація не з приємних, проте несе в собі добрий посил. Якщо пернатий гість зробив це просто в будинку – до фінансового благополуччя сім'ї, якщо на когось, хто в цей момент був в приміщенні, то дуже скоро він збагатиться, причому легким способом, ніби гроші впали на нього з неба.

Хороші новини "приносять" в будинок солов'ї, стрижі і ластівки: одні відповідають за фінансове благополуччя, другі - за мир і любов в домі. Добре, якщо вам вдасться чимось пригостити непроханих гостей. Це підвищить ймовірність втілення гарної прикмети в життя.

З поганими новинами зазвичай прилітають ворони (вважаються посланцями темних сил, тому несуть нещастя), галки (до сварки), сороки (плітки), голуби (до сварки; якщо щось приніс в дзьобі - прикмета хороша), горобці (загроза для життя) і зозулі (до пожежі в будинку або небезпечних пліток).

Птаха повинна вилетіти з вашого будинку сама – ні в якому разі не намагайтеся її виганяти самостійно, так ви можете лише нашкодити пернатому. Відкрийте ширше вікно і чекайте. Коли птах вилетить, киньте слідом за вікно три жмені крихт або крупи, примовляючи: "Прилітай на їжу, а не на біду". Також на підвіконні ви можете встановити годівницю для птахів того виду, які відвідали ваше житло.

Якщо пташку, яка залетіла до вас в будинок, вбила домашня тварина (наприклад, кіт), або вона загинула сама, поховайте бідне створення з гідністю. У пташину могилу слід покласти якісь ласощі - зерно, крупи або сушені ягоди.

Звичайно, ніколи не слід забувати про те, що прикмети хоч і звучать переконливо, але збуваються далеко не завжди. Тому не варто на них зациклюватися – часто самонавіювання грає з людиною більш злий жарт, ніж пророкує будь-який забобон.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал-ознайомчого характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії або абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй і нумерологія не є академічними науками, їх положення і твердження не можна перевірити або підтвердити науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини по імені і подібного. Крім того, прогнози і гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти