Більшість з нас робить неправильно: 3 речі, які не можна прати за температури 40 градусів

20 травня 2023, 17:29
Прання деяких речей за температури 40 градусів просто не має сенсу, адже тканина не стане чистою.
Стирка, стиральная машина, девушка
Що не можна прати за температури 40 градусів/ ua.depositphotos.com

В умовах постійної зайнятості і бажання зробити усе швидко часто є спокуса прати речі у режимі швидкого прання. А в такому режимі не передбачене використання високих температур, адже машинка просто не встигне так швидко нагріти воду. Тому речі перуться за температури 30-40 градусів. Якщо для деякого одягу такої температури достатньо для нормального очищення, то низка речей просто не відперуться, і це прання не матиме сенсу.

Отож, давайте розберемося, що не можна прати при 40 градусах, якщо ви хочете добитися нормально результату.

1. Постільна білизна

Її потрібно регулярно змінювати і ретельно прати, адже це саме той домашній текстиль, з яким ми дуже тісно контактуємо щоночі. На постільній білизні можуть залишатися відлущені частинки шкіри, жир, піт, бруд тощо.

відео дня

Щоб від усього цього позбутися, а також вбити усі бактерії, потрібна висока температура води під час прання. Температура 40 градусів нічого не дасть, прання за таких умов буде просто неефективним.

2. Дитячі речі

Дитячий одяг та інші речі, з якими контактує дитина (наприклад, м’які іграшки), повинні бути абсолютно чистими. За температури 40 градусів неможливо добитися такої чистоти і свіжості, також ця температура не допоможе вбити усі бактерії.

Під час прання дитячого одягу завжди у пріоритеті має бути здоров’я дитини, а не швидкість, з якою ви виконаєте це завдання.

3. Рушники

Це одні з найбільш забруднених речей вдома, особливо якщо йдеться про кухонні рушники. Оскільки такий домашній текстиль під час використання тривалий час перебуває у вологому стані, він є ідеальним середовищем для розвитку бактерій. А як ми вже розібралися вище, низькі температури не дадуть потрібного ефекту у питанні боротьби з бактеріями.

До того ж, якщо говорити про кухонні рушники, лише за високих температур прання від них зможуть відіпратися усі складні та жирні плями.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти