Більшість людей забувають це зробити після прання: 3 помилки, які шкодять пральній машині

2 січня 2023, 14:18
Три прості дії, які потрібно виконувати щоразу після завершення прання у машинці, допоможуть зберегти її від поломок, а ваш одяг – від неприємного запаху.
Стирка, стиральная машина
Є низка помилок, які шкодять пральній машині/ ua.depositphotos.com

Після прання ми часто витягуємо з барабана випраний одяг і одразу біжимо його розвішувати, щоб швидше висохнув. А про пральну машинку, яка подарувала нам таку можливість ходити у чистих речах, просто забуваємо.

Але така техніка також потребує особливого догляду. І якщо постійно забувати про елементарні правила поводження з машинкою, з часом вона може або зламатися, або почати неприємно пахнути, що також відобразиться на запаху ваших речей.

Часто ми не задумуємося, що потрібно робити з пральною машиною після завершення прання. Нам здається, що її потрібно лише вимкнути з розетки – і на цьому все. Але це не так. Є три правила, яких потрібно дотримуватися, якщо ви хочете зберегти вашу техніку цілою і чистою.

відео дня

1. Залишати дверцята відчиненими

Коли закінчиться цикл прання і ви дістанете одяг з барабану, залиште відчиненими дверцята пральної машини хоча б на декілька годин. Так машинка зможе краще висохнути.

Якщо постійно зачиняти дверцята після прання, то з часом всередині вашого приладу "заведеться" неприємний затхлий запах, який може перенестися і на одяг, який ви будете прати. Вологе середовище дуже сприяє поширенню бактерій, які й стають причиною такого запаху.

2. Промивати і сушити лоток для порошку

У лотку для миючих засобів після прання може залишатися трішки порошку, який прилип до стінок. З часом такі залишки нашаровуються і їх стає все більше. В такому середовищі теж можуть накопичуватися шкідливі бактерії.

Тому потрібно після кожного прання виймати лоток, добре його промивати і сушити.

3. Протирати резиновий ущільнювач

Після прання у резиновому ущільнювачі можуть лишитися вода, миючі засоби і бруд. Тому потрібно протирати внутрішню частину ущільнювача щоразу після користування пральною машинкою. Якщо цього не робити, то накопичений бруд під час наступного прання опиниться у барабані разом з одягом.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти