Бадилля від редиски використовують в народній медицині і кулінарії: в чому її користь

1 червня 2022, 02:43
Мало хто знає, що її можна використовувати з користю.
Бадилля від редиски використовують в народній медицині і кулінарії: в чому її користь
Бадилля від редиски використовують в народній медицині і кулінарії / скріншот

Редиска - один з ранніх овочів, які використовуються в салатах. Його користь незаперечна - яскравий, соковитий, весняний, багатий аскорбіновою кислотою овоч містить корисну для кишечника клітковину.

Мало хто знає, що навіть бадилля від редиски можна використовувати з користю в кулінарії. Її навіть застосовують в народній медицині.

Перш за все, вживати в салатах, причому будь-яких салатах і в будь-якій пропорції. А якщо ще й поєднувати бадилля зі свіжою зеленню кропу, петрушки і цибулі, то салат вийде супервітамінний. Бадилля редису може послужити приправою до перших страв, м'яса, риби, картоплі. Бадилля можна тушкувати як капусту і вживати з різними гарнірами.

відео дня

Крім того, її можна заготовлювати на зиму. Тобто, сушити, заморожувати в морозильній камері, дрібно різати і перетирати з сіллю, після чого закривати в скляні банки.

Бадилля редиски в медицині

Хоч офіційна медицина не схильна використовувати лікувальні властивості бадилля редиски, але народні цілителі накопичили достатній досвід застосування цієї зелені в боротьбі з такими захворюваннями:

  • авітаміноз;
  • проблемами в діяльності шлунково-кишкового тракту;
  • відсутністю апетиту;
  • запір;
  • цукровим діабетом;
  • гемороєм; проблемами в жовчовивідних шляхах;
  • набряк;
  • астма.

Народні цілителі роблять настій на зелені редису, які мають загальнозміцнюючі, протизапальні та бактерицидні властивості. Щоб виготовити такий засіб, необхідно 1 ст.л. подрібненої редискової зелені залити склянкою окропу і протягом 60 хвилин настояти.

Кому краще не їсти бадилля від редиски

Особливих протипоказань до застосування бадилля редису немає, але в ній теж міститься гірчичне масло, і людям, що страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту, краще не зловживати бадиллям.

читайте такожЯкщо вже набридли салати: 5 швидких рецептів з зеленою цибулеюЗ обережністю потрібно підходити до вживання бадилля людям із захворюваннями щитовидної залози. При загостренні жовчного міхура, гастриту або виразки шлунка бадилля, як і коренеплід редису, краще виключити з раціону.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти