Як правильно зберігати хліб: 5 правил, щоб він був пухким і свіжим навіть через тиждень

17 грудня 2022, 08:41
Якщо дотримуватися декількох простих умов, хліб довго не черствітиме і не пліснявітиме. Тоді у магазин доведеться бігати набагато рідше.
Як правильно зберігати хліб: 5 правил, щоб він був пухким і свіжим навіть через тиждень
Є кілька правил, як правильно зберігати хліб/ ua.depositphotos.com, Instagram

Хліб – один із найважливіших продуктів на нашому столі і досить часто №1 у списку, з яким ми йдемо за покупками у магазин. Бувають випадки, коли хотілося б купити його із запасом, щоб за день-два не довелося знову бігти у магазин. Але ми від цієї ідеї найчастіше відмовляємося, адже боїмося, що хліб просто зіпсується.

Такий важливий продукт і справді вибагливий до зберігання, і це часто створює незручності через постійну необхідність знову бігти в магазин та "оновлювати запаси".

Але насправді термін зберігання хліба можна продовжити, якщо знати основні тонкощі і правила цього процесу. Отож, давайте розбиратися, як правильно зберігати хліб, щоб він довше не псувався.

відео дня

1. На целофан – табу

Не можна зберігати хліб та хлібобулочні вироби у целофанових пакетах. Можливо, для декого такий варіант зберігання здається досить зручним. Проте цей матеріал не пропускає повітря, і, як наслідок, всередині підвищується вологість та збирається конденсат. А це у свою чергу може спричинити появу плісняви на хлібові.

Вживати такий продукт уже небезпечно, тому, якщо вас спіткала ця проблема, краще викинути зіпсований хліб, щоб не нашкодити власному здоров’ю.

2. Паперовий пакет – хороший вибір

Якщо целофан використовувати не можна, то паперові пакети якраз дуже знадобляться для зберігання хліба. Продукт потрібно захистити від зовнішнього середовища, і паперовий пакет з цим чудово впорається. Так як він пропускає повітря, то всередині не накопичуватиметься волога.

3. Зберігання у хлібниці теж має свої правила

Якщо ви зберігаєте хліб у хлібниці, вона повинна мати різні відсіки. Адже не можна різні види хліба класти поруч – вони усі зберігаються не однакову кількість часу. Якщо ж запліснявіє один – викинути доведеться усі.

Якщо ж хлібниця без відсіків, тоді принаймні потрібно зберігати буханки у різних паперових пакетах.

4. Краще не зберігати у холодильнику

У холодильнику хліб дуже швидко черствіє. Найкраще середовище для таких продуктів – кімнатна температура.

Проте якщо ви не збираєтеся з’їсти хліб у найближчі дні, то все таки буде краще скористатися допомогою холодильника. Він захистить продукт від плісняви і зможе тримати його свіжим упродовж тижня. У такому разі потрібно зберігати його у целофановому пакеті, але зробити там кілька дірочок, що хліб міг "дихати".

5. Хліб можна заморожувати

Якщо потрібно дуже довго зберігати хліб або хлібобулочні вироби, їх можна заморозити. Лише варто пам’ятати, що після розморожування продукт може швидко зачерствіти. Тому варто класти його у морозилку уже порізаним на шматочки – так буде легше дістати і розморозити лише потрібну порцію.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти