Буде шалений урожай: чим підживити моркву, щоб вона була великою

5 червня 2023, 17:09
Як доглядати за морквою після посадки, щоб мати гарний та великий урожай - читайте корисні поради.
Буде шалений урожай: чим підживити моркву, щоб вона була великою
Вирощування моркви без поливу / колаж: Главред, фото: instagram/larksukraine, instagram/tut_bude_shef_

Що потрібно зробити, щоб отримати гарний урожай моркви і не затрачатись на дороговартісні добрива і системи поливу. Морква містить у собі корисні мікроелементи та вітамін А. Досвідчені господарі знають та діляться досвідом, як виростити корисний овоч у домашніх умовах. Главред зібрав корисні поради.

Вирощування моркви від А до Я

Зазвичай насіння моркви висівають відразу після обробки городу. Найчастіше навесні це припадає на кінець березня або початок квітня. Також дехто висіває моркву влітку, тоді використовують ранні або гібридні сорти моркви, які висіваються не раніше 20 липня. Коли морква росте і починає пробиватись крізь землю, то необхідно вчасно підживлювати, полоти міжряддя, прибирати бур'яни та захищати від шкідників. Щоб морква швидше росла і мала гарний урожай, то не потрібно забувати про вологу. Моркву варто поливати часто, але невеликими дозами, задля підтримки вологи у землі. Коли морквина помітно зростає, треба збільшувати норму поливу городини.

Також не варто забувати про захист моркви від шкідників. Найпоширенішими є: морквяна муха, міль, дротяники, попелиці та інші. Для їх знищення рекомендують застосування інсектицидів. Щоб прибрати морквяну муху краще застосувати Борей, ЖукОФФ, Престо та Аншлаг.

Що любить морква

Впродовж вегетаційного періоду моркву радять підживляти двічі - через місяць після появи сходів, а потім почекати ще два місяці і знову підживити. Є хороші методи підживлення морквин.

  1. Для перших підживлень моркви потрібно дві склянки попелу із дерева, столова ложка нітрофоски, 20 грамів калійної селітри та додати по 15 грамів суперфосфату та сечовини на відро води. Вносити добриво потрібно після поливу моркви.
  2. Моркву можна підживити і дріжджовим розчином. Для цього потрібно взяти відро теплої води і додати туди та ретельно розмішати в у воді 100 грамів дріжджів, додати ще дві столових ложки цукру. Цей сироп має настоятись близько двох годин. Перед поливом моркви - гарно перемішати розчин.
  3. Хорошим методом для живлення моркви є настій із кропиви. Кропива містить в собі корисні мікроелементи, саме ті, що треба для моркви. Для приготування такого настою потрібно приблизно 14 днів. Потім розчин треба розбавити із водою і можна поливати. Під час готування кропив'яного розчину є один нюанс - неприємний запах, який з'явиться через 2-3 дні після настоювання кропиви. Варто поставити у місце, яке провітрюється і закрити кришкою.
  4. Морква дуже полюбляє настій із сульфатом калію (буквально 6-7 грамів йде на відро води на квадратний метр). Після поливу моркви цим розчином, коренеплоди будуть краще рости та матимуть солодший смак.

Дивіться відео про те, чому зростають ціни на моркву:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти