Буде 10 кг солодких помідорів з кожного куща: як застосовувати соду для підгодівлі овочів

4 червня 2022, 03:30оновлено 20 червня 2022, 20:20
Харчова сода - копійчаний засіб, але принесе максимальну користь на дачній ділянці. Зокрема, полив помідорів содою - це дуже ефективна підгодівля.

сода, помідори
Щоб отримати хороший урожай - поливаємо помідори содою / Фото ua.depositphotos.com

Харчова сода є на кухні у кожної господині. Цей простий та дешевий засіб застосовується для різних цілей, але мало хто знає, що його можна з користю використовувати і на дачній ділянці. Зокрема, харчова сода здатна підвищити урожайність томатів і вберегти рослини від хвороб.

Полив помідорів содою - це нестандартна, але дуже ефективна підгодівля овочевої культури. У чому ж користь соди для овочів:

відео дня
  • бореться зі шкідниками та інфекційними хворобами рослин;
  • запобігає передчасному в'яненню рослини;
  • підвищує якість помідорних зав'язей та врожайність овочевої культури;
  • покращує зовнішні характеристики й смакові якості овочів;
  • знижує поріг захворюваності рослин інфекційними бактеріальними та грибковими захворюваннями;
  • збільшує період плодоношення рослини;
  • відлякує шкідливих комах.

І ще один великий плюс застосування соди для підгодівлі томатів - це безпека для людини і навколишнього середовища. Крім того, помідори будуть солодкими на смак, тому що сода знищує бактерії, що псують смакові властивості плодів.

Сода для помідорів від фітофтори

Харчову соду можна використовувати для профілактики фітофтори на ранніх стадіях вегетації. Для цього томати потрібно обприскати содовим розчином.

Як приготувати содовий розчин для томатів:

Перший спосіб. Одну чайну ложку соди розчинити в 10 літрах теплої води. Дехто радить розводити одну столову ложку соди, але це крайній захід. Він допустимий лише у разі, коли прояви фітофтори на томатах добре помітні.

Другий спосіб. У 10 літрах теплої води розводять одну чайну ложку харчової соди і додають 10-15 крапель аптечного йоду.

При використанні будь-якого з цих рецептів в розчин перед обробкою рослин варто додати 1-2 ложки рідкого мила або краще півбруска натертого на крупній тертці господарського мила і дати настоятися.

Мильний розчин добре закріплюється на листках, створює захисну плівку, яка не буде змиватися протягом тривалого часу під час дощів або поливів.

читайте такожПомідори будуть солодкими і м'ясистими: прості способи виростити розкішний урожай

Як обприскувати помідори від фітофтори содою

Обробку содовим розчином проводять рано вранці або пізно ввечері, щоби листя не отримало опіки. Процедура проводиться один раз з інтервалом в сім днів.

Сода для поливу помідорів - як застосовувати

Для раннього і рясного плодоношення томатів, а також поліпшення смакових якостей плодів в 10 л води потрібно розбавити по 2 ст. л. соди і соняшникової олії. Потім додати 1 таблетку аспірину і 20-30 г тертого господарського мила.

Ці розчином томати поливають один раз на 10 днів. Урожай буде шикарним - один кущик приносить 8-10 кг помідорів за сезон.

читайте такожБуде дуже багато соковитих ягід: як приготувати найкращу підгодівлю для малини

Важливо! Соду для помідорів потрібно застосовувати акуратно і не перестаратися. Річ у тім, що розчин харчової соди залужує ґрунт. Здавалося б, в цьому є плюс, адже одного боку це знижує кислотність і дозволяє боротися зі шкідливими комахами. Але, з іншого боку, якщо занадто часто використовувати содовий розчин, то з часом ґрунт стає схожим на пластилін, і помідори не будуть засвоювати мікроелементи, а коріння не зможе отримати достатню кількість вологи.

Раніше Главред писав, як приготувати прості й безпечні рецепти стимуляторів росту огірків, щоби вони дозріли на 2-3 тижні раніше терміну.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти