І сліду не залишиться: 5 дивовижних способів, як відмити наліт від чаю в термосі

7 лютого 2023, 17:18
З часом у термосі може з’явитися наліт, "добратися" до якого не так просто. Але є кілька ефективних способів, чим відмити наліт від чаю в термосі без зусиль.
Термос, лимон, горчичный порошок
Є кілька ефективних способів, як відмити наліт від чаю та кави у термосі/ ua.depositphotos.com, pixabay.com, скрін

Як би ретельно ви не намагалися мити термос щоразу після використання, з часом всередині все одно з’являється наліт від кави або міцно завареного чаю. Позбутися від нього проблемно через конструкцію виробу – термос глибокий і має вузьку шийку.

Тому помити його рукою всередині нереально, а намотувати ганчірку на ложку чи ніж або використовувати інші альтернативні методи – не дуже ефективно. При цьому просте споліскування з миючим засобом не допоможе нормально відмити наліт від чаю в термосі.

Серед способів, як прибрати наліт від чаю у термосі, одними з найбільш ефективних є наступні.

відео дня

Свіжі лимони

Від лимонів потрібні свіжий сік та дрібно покришена шкірка. І перше, і друге кидаємо всередину термоса, заливаємо кип’ятком і залишаємо на кілька годин.

Лимонна кислота

Засипати у колбу кілька столових ложок лимонної кислоти, залити кип’ятком, закрити кришкою і залишити на 10 годин, час від часу збовтуючи.

Гірчичний порошок

Потрібно насипати у тару кілька столових ложок такого порошку, залити гарячою водою і залишити на ніч. Для цього не обов’язково брати порошок – можна використати також просто гірчицю.

Оцет

Потрібно взяти оцет у кількості четвертини об’єму термоса, розвести його водою у кількості трьох четвертих об’єму термоса, і заповнити його цим розчином по вінця. Потім міцно закрутити кришкою і залишити на кілька годин.

Сода й оцет

Потрібно змішати їх у рівних кількостях і залити усе кип’ятком. Залишити на 10 годин. При цьому потрібно періодично помішувати вміст колби.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти