Буде ідеально чистою: 5 способів, як очистити сковороду від нагару за 5 хвилин

7 лютого 2023, 22:10
Не обов’язково купувати дорогу магазинну хімію. Є низка ефективних народних способів, як очистити сковороду від нагару та жиру в домашніх умовах.
Сковорода, сода, лимонная кислота
Є кілька ефективних способів, як очистити сковороду від нагару/ ua.depositphotos.com

Після кожного використання сковорідки на її поверхні всередині залишається жир чи олія. Але позбутися від таких залишків не так важко, як очистити сковороду від нагару зовні. Щоб не запустити цей процес і не дозволити, щоб утворився товстий шар нагару, варто очищати зовнішню поверхню щоразу після використання сковороди.

Главред зібрав 5 простих способів, як відмити сковороду від нагару із зовнішнього боку без особливих зусиль і не витрачаючи на це багато часу.

1. Як очистити нагар з чавунної сковорідки

Потрібно покласти сковорідку зовнішньою стороною вверх, зверху насипати по чайній ложці солі, соди і додати стільки ж саме гелю для миття посуду. Усе перемішати і рівномірно розподілити по поверхні.

відео дня

Далі покласти наверх паперові серветки в один шар, щоб вони покрили всю поверхню. Налити зверху невелику кількість оцту і дати постояти 5-7 хвилин. Після цього прибираємо серветки і миємо посуд теплою водою.

2. Ще один спосіб для чавунної сковорідки

Закип’ятіть воду, налийте її у велику ємність, додайте лимонну кислоту з розрахунку 20 г на кожен літр води. Далі у цей розчин потрібно покласти сковорідку і залишити до того часу, поки охолоне вода. Після цього очистити поверхню за допомогою губки або жорсткої щітки.

3. Як очистити нагар з тефлонової сковорідки

Щоб не пошкодити поверхню, потрібно підходити до цього питання дуже обережно. Краще не використовувати різні лайфхаки, у яких вам радять застосувати соду, сіль або кислоту. Для очищення такої сковорідки краще не ризикувати і використати побутову хімію, яка має концентрований склад.

4. Як очистити нагар з керамічної сковорідки

Для такого матеріалу підійде кип’ятіння з содою та миючим засобом. Потрібно опустити сковорідку у гарячу воду, додати соду і миючий засіб. Далі кип’ятити її у воді упродовж пів години.

5. Як очистити від нагару алюмінієву сковорідку

Такий матеріал не можна чистити кислотами і лугами, він чутливий до таких речовин. Сильну побутову хімію теж краще не використовувати, адже вона може пошкодити поверхню.

У такому разі краще чистити сковорідку із застосуванням соди, також можна використати для цього жорстку щітку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти