Буде як нове: 10 лайфхаків, щоб прибирання перетворилося на задоволення

30 листопада 2021, 05:05оновлено 30 листопада 2021, 17:48
Поради, які стануть в нагоді навіть "бувалим" господиням.
Буде як нове: 10 лайфхаків, щоб прибирання перетворилося на задоволення
10 лайфхаків, щоб прибирання перетворилося на задоволення / колаж Главред

Навести порядок у квартирі з мінімальними витратами часу і сил - не така вже й проста задача. Для багатьох прибирання являє собою виснажливий і тривалий процес.

Головред зібрав 10 лайфхаків, які допоможуть вам забратися швидше і заощадять бюджет.

Як позбутися від розводів

Далеко не завжди засоби для миття посуду видаляють наліт з чашок від чаю і кави. З цим легко впорається лимонна або апельсинова шкірка з невеликим додаванням солі. Просто протріть шкіркою посуд - буде як нова.

відео дня

Як ретельніше вимити посуд

Для видалення плям зі скляного посуду відмінно підійде фольга. Покладіть її в кульку і використовуйте його замість губки для миття посуду.

Як очистити срібло в домашніх умовах

Очистити срібний посуд простіше, ніж ви думаєте. Покладіть її в каструлю, дно якої застелене фольгою. Приготуйте розчин соди (чверть чашки соди, кілька чайних ложок солі і літр окропу) і залийте його в каструлю. Через пару хвилин від потьмяніння на сріблі не залишиться і сліду.

Як усунути засмічення труб

Засипте в зливний отвір раковини пів склянки соди та додайте пів склянки оцту.

читайте такожЯк надовго позбутися від пилу і ще 9 лайфхаків, які зроблять життя простіше Закрийте отвір вологою тканиною і почекайте 5 хвилин. Тепер можна пустити гарячу воду.

Як прибрати пляму з білої сорочки

Забудьте про плямовивідник: обробіть пляму лаком для волосся, через 10 хвилин протріть його вологою ганчіркою або губкою, а потім виперіть сорочку в машинці. Тепер можете сміливо надягати її в ресторан або на пікнік – адже ніякі плями вам більше не страшні.

Як очистити замшеве взуття від пилу і бруду

Вам знадобляться звичайна пилочка для нігтів. Вона акуратно усуне всі вади взуття - вам залишиться тільки протерти взуття вологою ганчіркою.

Як почистити праску

Для цього вам знадобиться звичайна сіль - застеліть прасувальну дошку папером і насипте на неї сіль. Тепер встановіть регулятор нагріву праски на максимальне значення, переконавшись, що в прасці немає води, а функція "пар" вимкнена. Провівши нагрітим праскою по солі, ви легко очистите його від бруду.

Як очисти посуд з нержавійки

Вам знадобиться оливкова олія. Протріть метал змоченою маслом ганчіркою, а потім натріть до блиску сухим паперовим рушником.

Як очистити килим без хімчистки

Очистити ворсистий килим від пилу – завдання не з легких. Спростити її можна за допомогою вилки або гребінця. Просто "причешіть" килим перед прибиранням пилососом - і він буде як новенький.

Як начистити столове срібло до блиску

Не таку вже й легку задачу можна вирішити за допомогою крейди. Покладіть в коробку з сріблом шматочок крейди, загорнутий в марлю. Він захистить столові прилади від потьмяніння і плям.

Раніше Главред збирав одні з найпопулярніших лайфхаків, які перевірили користувачі Мережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти