"Буде дуже погана осінь": Комаровський попередив про наближення спалаху небезпечного штаму Дельта

14 липня 2021, 18:52
За словами Комаровського, українські зразки для визначення штаму Дельта досі відправляють за кордон.
Комаровський
Комаровський попередив про настання штаму Дельта / УНІАН

Восени в Україні очікується спалах індійського штаму коронавірусу Дельта, а в гіршому випадку - навіть в середині серпня.

Як заявив відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський на своєму YouTube-каналі, в Україні майже нічого не знають про небезпечний штам Дельта, який вже зареєстрували в 111 країнах.

Крім того, за його словами, до спалаху може призвести невелика кількість вакцинованих від коронавірусу.

"З урахуванням кількості людей, які на сьогодні щеплені в Україні, ми як інфекціоністи розуміємо, що нас всіх чекає. У нас буде дуже погана осінь, в гіршому випадку - вже середина серпня. Можливо, почнеться (спалах — ред.)", - попередив Комаровський.

За словами Комаровського, українські зразки для визначення штаму Дельта досі відправляють за кордон, а не досліджують всередині країни.

Раніше, головний санітарний лікар Ігор Кузін заявляв, що в Україні поки є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам Дельта, який вважається більш заразним і швидко поширюється по світу. Однак МОЗ працює над тим, щоб наростити потужності і має намір впровадити методи, які дозволяли на рівні областей визначати штами коронавірусу.

читайте також"Доставили з Росії": на Закарпатті підтвердилися два випадки штаму " Дельта"

Коронавірус в Україні і штам Дельта - про що раніше повідомляв Главред:

У середу, 23 червня, відбулася термінова нарада Ради національної безпеки і оборони України. Зокрема, на ньому обговорювалося поширення штаму коронавірусу Дельта у світі і пов'язані з ним загрози.

Секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що коронавірус типу Дельта, який вперше був виявлений в Індії, зафіксований в Україні. Два випадки зафіксовані у матері 66 років і дитини 16 років, які нещодавно повернулися з Росії.

Голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що український уряд очікує четвертої хвилі COVID-19 і намагається відтягнути її прихід якнайдалі. Новий сплеск заражень спровокує індійський штам Дельта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти