Будуть білі, як сніг: 3 ефективні способи, як відіпрати подушки від жовтих плям

4 грудня 2022, 16:31
Якщо з часом ваші подушки пожовтіли, можна самостійно позбутися неприємного відтінку за допомогою кількох дієвих способів.
Подушка, подушки
Можна відіпрати жовті плями на подушках за допомогою засобів, які є у кожного вдома/ pixabay.com, 1zoom.ru

На подушках постійно залишаються пил і бруд, які наше волосся "збирає" на вулиці, а також частинки омертвілої шкіри, піт і жир. Тому очищенню подушок потрібно приділяти особливу увагу. Якщо ж не надавати цьому завданню важливого значення, то з часом через накопичення забруднень може з’явитися неприємний запах від постільної білизни.

Також часто після тривалого використання подушки жовтіють. Якщо прання у машинці уже не допомагає позбутися цих забруднень, і ви у пошуках способу, як відіпрати подушки від жовтих плям, можете спробувати один із наступних варіантів.

При цьому перед використанням будь-якого засобу варто звертати увагу на інформацію, вказану на ярличку виробу. Адже не усі засоби можуть підходити для типу тканини, з якої виготовлена подушка.

відео дня

Очищувальна суміш з кількох інгредієнтів

Якщо вашу подушку можна прати у машинці, під час прання додайте очищувальну суміш з кількох інгредієнтів. Вам знадобляться:

  • сода,
  • оцет
  • пральний порошок,
  • засіб для миття посуду.

Змішайте інгредієнти і додайте у відсік для прального порошку в машинці. Оскільки цей засіб виходить густим, після прання потрібно запустити ще один цикл прання – щоб усі залишки засобу добре вимилися.

Якщо вашу подушку не можна прати у машинці, і вона потребує ручного прання, скористайтеся наступними способами.

Порошок і відбілювач

Наповніть гарячою водою ванну або великий таз. Додайте туди четвертину склянки прального порошку. Якщо подушки пожовтіли сильно, також можна додати відбілювач у кількості згідно з рекомендаціями на упаковці.

Стежте за температурою води – дуже гарячу використовувати не можна, щоб не пошкодити волокна матеріалу.

Сода й оцет

Якщо ви не хочете використовувати відбілювач, замість нього можна скористатися содою та оцтом. Наносимо соду на плями, а потім втираємо туди оцет старою зубною щіткою. Залишки потрібно прибрати чистою вологою ганчіркою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти