Будуть рости, як на дріжджах: як часто поливати молоді кабачки

21 червня 2023, 17:10оновлено 22 червня 2023, 10:16
1085
Чи можна поливати кабачки по листю та скільки треба підживлювать, щоб мати гарний урожай.
Будуть рости, як на дріжджах: як часто поливати молоді кабачки
Як правильно поливати огірки та кабачки / колаж: Главред, фото: instagram/scrapyana, instagram/tim.o.a.1983

Як часто треба поливати кабачки та гарбузи, щоб вони не постраждали ні від посухи, ні від надлишку вологи. Після посадки кабачків у землю, потрібно поливати відповідно до певних рекомендацій - Главред розібрався у цих нюансах.

Мало хто знає, але кабачки дуже корисні і мають велику кількість хороших властивостей. За кількістю корисних елементів їх часто порівнюють із огірком або листям салату. Самі кабачки використовують не лише в їжу, а й у найрізноманітніші сфери життя. Якщо вам цікаво більше дізнатись про вирощування кабачків, читайте наш матеріал: Як виростити великий урожай кабачків: прості поради, які шукають всі дачники.

Як правильно поливати огірки та кабачки

  • Краще поливати огірки та кабачки тільки вранці, або у вечірній час. Не варто поливати їх посеред дня. Це лише додасть проблем у вирощуванні - опіки на листі або ж перегрівання кореневої системи.
  • Землю варто поливати приблизно на 30-40 см углиб. Якщо поливати недостатньо глибоко, то кабачкам і огіркам не вистачить води. Водночас, якщо залити їх, то коріння може почати гнити.
  • Під час догляду за кабачками на піщаних ґрунтах, то поливати потрібно частіше. Якщо земля із глиною, варто зволожувати менше, так як вода повільніше випаровується.
  • Поливати потрібно під корінь кабачків та огірків. Варто доглядати за тим, щоб вода не потрапляла на стебла та листя.

Як поливати кабачки під час цвітіння

Коли кабачки розпочинають цвісти, то води вони потребують більше. Тож графік поливу змінюється і потрібно поливати їх раз на 3-4 дні, щоб кожен кущ отримав до 10 літрів води.

відео дня

Якщо дотримуватись правильного поливу кабачків та гарбузів під час цвітіння, це допоможе уникнути всихання та загибелі листя. Кабачки повноцінно формують зав'язі, тому перші плоди розвиваються швидко і можуть загинуть на початкових стадіях.

Поливати кабачки потрібно із урахуванням погоди. Якщо під час цвітіння дощова погода, то не варто їх додатково зволожувати. Забагато води у ґрунті призведе до розвитку його заболоченості.

Крапельний полив кабачків

Якщо ви посіяли кабачки на великій площі, то варто організувати крапельний полив ділянки. Що для цього потрібно: по периметру між грядками встановити систему, яка складається із тонких шлангів. У шлангах роблять маленькі дірочки, через які вода буде поливати кабачки аж до коріння і не потраплятиме на листя.

Такий методом поливу кабачків буде помірним і безперервним. Земля не заболочуватиметься, але й не пересихатиме у жарку погоду. Така система поливу потребує мінімального контролю та є дуже зручною.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти