Будуть золотистими і хрусткими: 3 простих рецепти неймовірних курячих крилець

16 травня 2023, 15:09
2972
Приготувати маринад для курячих крилець можна з меду, соєвого соусу і навіть пива.
курячі крильця
Маринад для смачних курячих крилець / Колаж: Главред, фото: instagram/shashlyk_pnz, instagram/dia.gav

З приходом весняного тепла приходить і пора шашликів. Однак іноді хочеться не звичайний шашлик, а щось максимально просте і водночас дуже смачне. Відмінним варіантом стануть замариновані курячі крильця.

Якщо курячі крильця відразу почати смажити на сковороді, готувати в духовці або на мангалі, то вони можуть стати сухими і "гумовими". Обов'язково потрібно приготувати маринад для курячих крилець. Тоді вони будуть соковитими, ароматними і золотистими. З такими рецептами всі будуть просити добавки.

Курячі крильця в соєвому соусі та паприці

На один кілограм курячих крилець вам знадобиться 4-5 столових ложок оливкової олії, 3 столові ложки соєвого соусу, 3 столові ложки кетчупу, 1 столова ложка копченої паприки, 8 зубчиків часнику, сіль і перець за смаком.

Попередньо потрібно гарненько помити курячі крила і викласти їх на паперові рушники, щоб вони просушились.

Потрібно змішати соєвий соус, кетчуп, оливкову олію і паприку. У маринад варто додати часник, який попередньо необхідно пропустити через прес. Якщо у вас немає пресу, можна натерти на дрібну тертку.

Маринувати курячі крила необхідно близько години. Пізніше їх потрібно викласти на пергамент і відправити в духовку на 30-40 хвилин. Випікати крильця потрібно при 180 градусах.

Курячі крильця в медово-часниковому соусі

На один кілограм курячих крилець вам знадобиться 2 столові ложки натурального меду, 3-4 зубчики часнику, 1 столова ложка гірчиці, 3 столові ложки соєвого соусу, сіль і перець за смаком.

Всі інгредієнти потрібно змішати і додати пропущений через прес часник. Необхідно залишити курячі крильця в маринаді на 40 хвилин. Після цього їх потрібно викласти на пергамент, який попередньо буде змазаний рослинною олією.

Крильця потрібно полити маринадом і випікати в духовці близько 40 хвилин при 200 градусах.

курячі крильця
Маринад для смачних курячих крилець / фото: instagram/kuhnyashefa

Курячі крильця в пиві з соусом з баклажанів

Для приготування 1 кілограма курячих крилець вам знадобиться 0,5 л пива, 5-6 столових ложок меду, 7 столових ложок томатного соусу, 5 зубчиків часнику, перець і сіль за смаком.

Часник необхідно подрібнити і змішати з томатною пастою і медом. Туди варто додати пиво, сіль і перець. Маринувати крильця в такому маринаді потрібно 30 хвилин. Після цього крильця можна відправити в духовку на 35-40 хвилин і випікати при 180 градусах.

Для приготування соусу вам знадобиться 2 баклажана, 30 грам майонезу, 2 зубчики часнику і 20 грам соєвого соусу. Баклажани необхідно попередньо запекти в духовці на пергаментному папері. Випікати їх потрібно 25 хвилин при 180 градусах.

Готові баклажани необхідно очистити від шкірки і подрібнити в блендері з майонезом, часником, соєвим соусом і спеціями.

Дивіться відео про те, як приготувати смачні гострі курячі крильця:

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти