Букет стоятиме тижнями: 6 золотих правил, як довше зберегти квіти у вазі

8 березня 2023, 15:20
Якщо дотримуватися цих нескладних правил, квіти радуватимуть погляд набагато довше.
Цветы, букет
Щоб букет квітів простояв у вазі довше, потрібно правильно його зберігати/ ua.depositphotos.com

Весна – чудова пора, коли хочеться оточити себе квітами і насолоджуватися їхньою красою. Незважаючи на те, подарували вам букет чи ви придбали його самі, він однаково потребує ретельного догляду. Без дотримання особливих правил у нього не буде шансів довго протриматися і радувати своєю красою.

Отже, давайте розберемося, як зробити, щоб квіти простояли довше. Варто запам’ятати шість важливих правил.

1. Правильна доставка додому

Придбаний букет квітів не може довго перебувати без води і погано витримує тривале транспортування. Якщо ви знаєте, що ваш шлях додому триватиме довше, ніж 30 хвилин – краще попросити флориста загорнути кінець кожної гілочки у вологий паперовий рушник. Або зробіть це самі – головне, щоб квіти комфортно себе почували і легше перенесли довгий шлях, аж поки вони потраплять у вазу.

відео дня

2. У вазу – не одразу

Коли ви прибудете додому, не спішіть одразу бігти по вазу і ставити букет у воду. Для квітів є своєрідним стресом потрапляння у нове незнайоме середовище з іншою температурою повітря. Тому краще, щоб вони полежали в обгортці 5-10 хвилин. Лише після цього потрібно ставити їх у воду.

3. Правильне обрізання

Коли дістанете квіти з обгортки, видаліть листочки з нижньої частини стебла. Якщо їх залишити, то вони просто погниють у воді. Далі потрібно обрізати близько 2 см стебла знизу під кутом 45 градусів, щоб квіти у подальшому краще вбирали воду.

4. Краще – без "сусідів"

Ще одна цікава особливість, про яку знають не всі – деякі види квітів можуть не любити "сусідства", тому різні види краще розміщувати у різних вазах. Так вони довше простоять.

5. Спеціальні добавки у воду

Щоб квіти довше стояли у вазі, потрібно ставити їх у воду кімнатної температури або трішки холоднішу. Також можна додати спеціальні добавки:

  • спеціальну речовину, яка продається у квіткових магазинах;
  • суміш цукру та яблучного оцту – по 2 столові ложки на 1 літр води;
  • солодку газовану воду без барвників – 50 мл на 1 літр води;
  • горілку – 1 чайну ложку на 1 літр води;

6. Правильне місце для букета

Вазу з квітами варто поставити далі від сонячного проміння, обігрівачів та відкритого вогню. Також важливо стежити, щоб вони не стояли у місці, де є протяг – квіти такого дуже не люблять.

Також не варто ставити їх поруч з фруктами. Особливо букет "не подружиться" з бананами, адже цей фрукт виділяє речовини, через які квіти можуть швидше пов’янути.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти