Чарівна ніч з 18 на 19 грудня: як ворожити на Святого Миколая, щоб дізнатися свою долю

19 грудня 2022, 00:50
Главред розповідає, як правильно ворожити у ніч на Святого Миколая, аби дізнатися ім'я судженого та дату весілля.
Чарівна ніч з 18 на 19 грудня: як ворожити на Святого Миколая, щоб дізнатися свою долю
Як правильно ворожити у ніч на Святого Миколая / ua.depositphotos.com

Щорічно 19 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая Чудотворця. Вважається, що ніч з 18 на 19 грудня є магічною, а тому незаміжні дівчата часто ворожать на ім'я судженого і дату весілля. Главред розповідає, як правильно ворожити у ніч на Святого Миколая, аби дізнатися свою долю.

Ворожіння на ім'я судженого

Найпростіший спосіб дізнатися ім'я судженого, це взяти смужки паперу та написати на них чоловічі імена, які прийшли на розум. Після цього смужки потрібно закрутити і покласти під подушку. Прокинувшись вранці дістаньте смужку, яка першою попалась вам в руки. Ім'я, яке там написане, носитиме ваш майбутній чоловік.

Ворожіння на гілочці вишні

З давніх давен дівчата, які хотіли знати дату весілля, дізнавалися її у досить незвичний спосіб. Вони ламали гілочку вишні і ставили її в вазу. Якщо до Великодня вишня зацвіте рясним цвітом, то дівчині чекати скорого весілля, якщо ні, то ще рік дівуватиме.

Ворожіння з обручкою

Є ще одне цікаве ворожіння, яке допоможе дізнатися, чи чекати в прийдешньому році одруження. Для цього потрібно взяти обручку у заміжньої дівчини та підвісити її собі на волосину. Далі треба піднести обручку над склянкою з водою. Наші предки вірили, що обручка, яка швидко крутиться і не торкається країв склянки, віщує швидке одруження. Якщо ж навпаки - обручка повільно крутиться та ще й вдаряється об краї склянки, дівчина не вийде заміж упродовж наступного року.

Ворожіння на сон

Люди вірять, що у ніч з 18 на 19 грудня може наснитися майбутній наречений. Щоб він прийшов до вас уві сні, потрібно поставити біля ліжка склянку з водою і вимовити такі слова: "Суджений-ряджений, прийди до мене випити водиці". Далі лягайте спати і думайте про свого судженого. Він обов'язково насниться вам уночі.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти