Чим найкраще мити шпалери: 4 засоби для всіх забруднень

9 травня 2023, 18:38
914
Як помити звичайні шпалери - питання, яким задаються багато господинь. Главред розповість, як найкраще помити різні шпалери.
Чим найкраще мити шпалери
Чим найкраще мити шпалери / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Плями на шпалерах - досить поширена проблема. Деякі шпалери легко піддаються миттю і тоді питання як миються шпалери в домашніх умовах не виникає, проте зі звичайними шпалерами - ситуація трохи ускладнюється.

Чим найкраще мити шпалери - популярний спосіб

У тому випадку, якщо ваші шпалери підходять для миття і володіють спеціальним покриттям - можна спокійно скористатися звичайним рідким милом або засобом для миття посуду.

Якщо ваші шпалери підходять для миття, вони мають спеціальне покриття, стійке до вологи і і різних хімічних засобів. В такому випадку, мити шпалери можна сміливо за допомогою одного з двох запропонованих засобів.

відео дня

Чим можна помити брудні шпалери - відповідні засоби

Крім засобів, які ми згадали вище, можна використовувати і інші. Наприклад, легке забруднення можна протерти вологою серветкою. А ось плями від фломастера або ручок - можна затерти за допомогою зубної пасти або піни для гоління.

Як помити звичайні шпалери - важливо бути обережним

Миття звичайних шпалер трохи складніше, ніж спеціальних. Навіть в тому випадку, коли є захисне покриття - мити звичайні шпалери не можна, вони розмокнуть.

З цієї причини необхідно використовувати інші способи усунення бруду. Наприклад, щоб відтерти сухий бруд - можна використовувати ластик, а жирні плями можна прибрати, використовуючи пропрасовування їх праскою.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти