Чим можна замінити соєвий соус: смачні і корисні альтернативи

22 серпня 2023, 20:12
Є багато смачних альтернатив, які дуже схожі на соєвий соус.
Соєвий соус досить легко замінити
Соєвий соус досить легко замінити / Колаж Главред, фото Pixabay

Ви коли-небудь готували страви, в які потрібно додавати соєвий соус? Але раптом виявилося, що соєвого соусу немає. Чи можна чимось замінити соєвий соус?

Що таке соєвий соус?

Коли ми говоримо "соєвий соус", ми маємо на увазі шою, різновид соєвого соусу, приготованого з пасти ферментованих соєвих бобів, зерен і розсолу і зараженого спорами Кодзі (по суті, це просто різновид цвілі, яка перетворює білки на смачні умами).

Виготовлення традиційного сорту займає кілька місяців - вся ферментація вимагає часу! В кінці з суміші видавлюється вся рідина і розливається в пляшки. У різних регіонах різні типи і консистенції: від густого до солодкого і темного.

відео дня

Але якщо вам коли-небудь знадобиться заміна, ось наші рекомендації.

Тамарі

Тамарі - це також соєвий соус, але більш темного кольору, трохи менш солоного смаку і без глютену. Використовуйте його, якщо вам все ще потрібен знайомий смак соєвого соусу, але ви шукаєте щось менш міцне або без глютену.

Вустерський соус

Ця приправа має основу оцту та ароматів умамі, таких як анчоуси, патока, тамаринд, цибуля, часник та інші приправи, які піддаються бродінню. Він пікантний, солодкий і ідеально підходить для страв, які використовують соєвий соус для смаку.

Кокосові амінокислоти

Це найкращий варіант, якщо ви хочете чогось без сої та глютену, тому що замість сої ці амінокислоти виробляються з соку кокосової рослини. Тож подумайте про це як про кленовий сироп та соєвий соус. Натуральні цукри в цій заквасці надають солоний, пікантний і м'який смак.

Рибний соус

Ця приправа має сильний смак, оскільки виготовляється з солоної риби або криля, ферментованого протягом декількох років. Через його інтенсивність ви не повинні використовувати співвідношення 1:1 при заміні соєвого соусу в рецепті. Ви можете розраховувати на те, що він додасть надзвичайно багатий смак умамі всьому, що ви готуєте.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти