Чим обробити лобове скло від дощу: що відштовхує воду

24 серпня 2023, 23:20
817
Засіб від дощу можна приготувати в домашніх умовах, а можна купити в магазині.
Можна самому приготувати засіб
Можна самому приготувати засіб "Антидощ" / Колаж Главред, фото Pixabay

Безпека водіння в погану погоду дуже важлива, і будь-який продукт, який може дати водієві перевагу, вартий того, щоб на нього витратити гроші. Одна з найпоширеніших проблем – водіння під час зливи.

Вода заважає вашому зору, і вам доводиться покладатися на склоочисники, щоб очистити воду. Однак існують продукти, які називаються водовідштовхувальними засобами для лобового скла, які можуть допомогти вашим склоочисникам і зробити ваше водіння ще безпечнішим.

Що відштовхує воду від скла?

Водовідштовхувальний засіб для лобового скла - це хімічна речовина, яка покриває лобове скло і заповнює мікроскопічні отвори і щілини в лобовому склі, які зазвичай допомагають утримувати воду на лобовому склі під час дощу. Коли у води немає зазорів, що створюють тертя, вона просто накопичується і зісковзує.

відео дня

Чим обробити скло перед нанесенням антидощу?

Багато різних продуктів для обробки лобового скла від дощу, випускаються в різних формах. Перш ніж наносити засіб, обов'язково ретельно вимийте і висушіть лобове скло. Вода, бруд та інші частинки знижують ефективність водовідштовхувального засобу. Коли лобове скло чисте, розпиліть репелент на чисту суху тканину або безпосередньо на половину лобового скла.

Круговими рухами обробіть виріб і дайте йому висохнути приблизно 10 хвилин. Коли він висохне, протріть ділянку тканиною без ворсу або простим паперовим рушником. Ви помітите, що скло на мить помутніє, перш ніж стане прозорим. Повторіть те ж саме з іншою половиною лобового скла.

Перед чищенням лобового скла рекомендується переконатися, що склоочисники чисті. Також корисно нанести водовідштовхувальне просочення на бічні і задні скла.

Як зробити водовідштовхувальний засіб для лобового скла будинку?

Ви навіть можете зробити водовідштовхувальне просочення для лобового скла в домашніх умовах, змішавши в пульверизаторі простий розчин з півсклянки медичного спирту і склянки води. Цей розчин стане теплим, тому зачекайте, поки він охолоне, перш ніж використовувати його. Захист лобового скла від води дозволить вам їздити під дощем з мінімальними проблемами видимості. Водовідштовхувальний засіб відносно недорогий, легко наноситься і служить протягом тривалого періоду часу.

Ви навіть можете зробити їх самостійно вдома, і вони будуть настільки ж ефективними, як і продукти, придбані в магазині. У будь-якому випадку, якщо ви отримаєте перевагу в безпеці під час водіння, це значно покращить ваш досвід водіння та забезпечить безпеку вам та вашій родині.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти