Чим небезпечні оливки - коментар фітнес-тренера

17 листопада 2021, 21:58
За словами фітнес-тренера Наталії Кушнір підкреслила, що в основному людям доступні тільки консервовані оливки. І по них є великі питання.
оливка
Чим небезпечні оливки - коментар фітнес-тренера / pixabay.com

Є помітна різниця між натуральними і консервованими оливками, яка може помітно позначатися на людському організмі. Про це Нутриціолог і фітнес-тренер Наталія Кушнір розповіла в коментарі РИА Новости.

"Оливки багаті різними вітамінами і жирними кислотами, які відповідають за нормальну роботу всього організму і захищають його. В оливках є практично всі необхідні людині вітаміни і мікроелементи: натрій, кальцій, калій, магній, залізо, фосфор, мідь, цинк, селен", — зазначила вона.

Кушнір підкреслила, що в основному доступні тільки консервовані оливки, які шкідливі через добавки. Адже залишки невимитої каустичної соди і глютонату заліза роблять плоди алергеном. У розсолі багато солі, тому оливки не можна їсти тим, хто страждає циститом, гастритом з підвищеною кислотністю, дітям до трьох років.

відео дня

"Оливки мають властивість гнати жовч, тому будуть шкідливі в період загострення жовчнокам'яної хвороби, при холециститі, панкреатиті і при каменях у нирках", - підсумувала Кушнір.

читайте також"Замінник оливок": мариновані сливи на зиму, швидкий рецепт

Нагадаємо, раніше відомий дієтолог Ольга Безугла зазначила, що захоплюватися оливками не варто, адже вони солоні і консервовані. У ста грамах ягід міститься 3-4 грами солі. Добова норма оливок - не більше 10 ягід.

Як повідомляв Главред, раніше вчені заявили, що найкорисніше масло - це оливкова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти